Mennyit kell híznia hetente egy két hónapos csecsemőnek? (beszélgetés)
Nyugodtan cserélgesd---az sem baj, ha még marad benne tej...az úgyis folyamatosan termelődik...nem tudja teljesen elfogyasztani :D
Minden baba más és más. Nekem az első egy óráig is tudott szopizni...ott aludt stb. Egyiken is másikon is...egymás után :)
A második teljesen más volt...az első után úgy gondoltam-atyaisten, ez a gyerek alig eszik! majd kíváncsiságból nézni kezdtem az órát....akármi is történt mindig kereken 7 percig szopott :) se tovább se hamarább nem hagyta abba :) és így is szépen fejlődött semmi gond nem volt!
Azt tudom mondani amit már többek is! Ne méregesd!!!! Inkább addig csodáld a csodálatos gyermeked :D Aki pontosan tudja, hogy mennyit egyen.
És ne táplálj hozzá...ha még nyügösnek érzed evés után, adj neki sima vizet!
Ha hozzátáplász, kevesebb tejed lesz, a bébi megszokja, hogy sokkal kevesebb munkával sokkal hamarabb jól lakik, a vacak tápszerrel, pedig finom és JÓ anyatejet is ehetne...nem jó ez egyikőtöknek sem! Főleg a babának nem!
Én hat hónapos korukig nem adtam semmi mást nekik! Csak vizet!(mellékesen a védőnők, olyan bődületes marhaságokat tudnak mondani...pl. megkérdezte mikor 10 hónapos volt a gyerek, hogy szobatiszta-e: mondtam persze: kimegy a wc-re és le is húzza maga után) És szép szál gyerek lett mindkettő :)
Szerintem, ha el tud aludni végére, akkor nem éhes, és elég neki amit evett...
Én is váltogatom neki :), igaz Ábel már fél éves elmúlt, de kezdettől így etettem. :)
Ez csak egyszeri alkalom volt,hogy ennyi tej volt :(.Sajnos.Általában 150 és 170ml között van.De ez csak 6óra alatt termelődik :(.
Ezért az egyik etetés tápszer a másik meg anyatej.
Ádámka kiegyensúlyozott boldog baba.Szerencsére.Csak akkor van sírás,mikor éhes de akkor nagyon!!.Nekem a múlt héten volt,hogy 230ml anyatejet szopizott.De van olyan is mikor csak 60ml eszik.Változó.
Pillangó szerintem a babák tudják,hogy mennyire van szükségük!Nekem sincs minden etetésre anyatej :(.De én rá álltam egy anyatej egy tápszer és szerencsére így már elég neki a tejcsi :) csak a tápszer kevés.(150ml egy adag) Kíváncsi vagyok mit mond a védőnő holnap.
Én totál,kivagyok attól mikor azt mondják egy csecsemőre,hogy túlsúlyos és ne adj neki annyit enni és ne olyan sűrűn :O.
Ha a baba kiegyensúlyozott, boldog, nem nyűgös akkor pont elég neki! :)
A mérleg csak elbizonytalanításra jó, bőven elég ha hetente, vagy havonta méritek :)
Szia
Sok mindentol fugg..Pl szuletesi sulytol koraszulott-e a baba stb..Minden baba mas es mas...
Szia Pillangó81.
Engem is pont ez érdekelne.Mi a héten leszünk két hónaposak és már 7kg fölött vagyunk(nem pucér súly).A védőnőnk azt mondta,hogy sok.A fiam 4220gr született,most 150ml tápszert és annyi anyatejet amennyi van szokott meg enni.
Nektek mekkora a súlyotok??
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy ne vizesedjen a fal, ne párásodjon az ablak és ne penészedjen minden? Szavo sprayt használok, de hetente kell, az a baj.
- Hány grammot kell ennie egy csecsemőnek a súlyához mérten? Van erre valami képlet?pl egy 3600grammos baba adagja/evés?
- Mennyi idősen kell kb. a csecsemőnek oldalra, hasra, hátra fordulnia?
- Mire van szüksége egy csecsemőnek? Mit kell előre beszerezni, mielőtt érkezik a baba?
- A ceglédi kórházba egy újszülött csecsemőnek a pelust nekünk kell bevinni, vagy biztosítja a kórház?
- Hasfájós csecsemőnek hogyan kell ánizsból ( Herbáriás ánizstermés) teát készíteni?