Egy cégnek legyen annyi tartaléka, hogy bármilyen körülmények közt 1 havi bért azért ki tudjon fizetni? (beszélgetés)
Munkájuk volt a munkavállalóknak? Folyt termelés a cégnél? Volt bevétele a cégnek?
Gondolom, az utolsó percig próbálta működtetni és nem kirúgni az embereit 2-3 hónappal korábban.
Lehet, azt kellett volna tennie?
Sorra kirúgni az embereket, addig, míg volt fedezet a végkielégítésre.
Így van! Ez a hirtelen rezsi-emelés, meg korábban az üzemanyag árak, és itt-ott egy kis adóemelés... nem csak az alkalmazottak pénztárcáját vékonyítja meg, a vállalkozókét is.
És a vállalkozónak nem csak a családi házban, a vállalkozás telephelyén is ég a villany, megy a fűtés (majd), és tankolni is kellene... de ha az ő üzleti partnere sem fizet, mert ott is megállt az élet... lehet szidni a vállalkozókat, attól még az ő dolguk sem lesz egyszerűbb.
Gondolom egyetlen céget sem vezettél még. Egy cég sem hevertet a számláin nagy pénzt, a pénz arra van hogy dolgozzon, hogy ne 1 havi bért tudjanak kifizetni, hanem még sok havit is.
A felelős gazdálkodás nem erről szól.
Ha a cég becsődölt, akkor sokat nem lehet tenni.
Elindul a felszámolás, ami évekig is eltarthat.
A dolgozók vagy kapnak valamit, vagy nem.
Hiába gazdálkodik felelősen egy cég, ha a partnerei nem fizetnek, akkor sok mindent nem tud csinálni.
A cégek a bevételeikből gazdálkodnak, senki nem pihentet sok-sok milliót a bankszámláján.
Hát itt nem volt...
a dolgozók hó 10ig hiába vártak a bérükre, majd hó 15-én jött egy postai levél a cégtől hogy anyagi problémák így meg úgy szóval nincs bér.
nem is ígér semmit, nem mondja hogy később lesz pénz.
de azért felmondani senkinek se mondanak fel: naná mert akkor azonnal ketyegne a felmondási időre szóló bér, a végkielégítés stb.
Korrekt egy hely!
Egy cégnél a felelős gazdálkodás része az is, hogy ha anyagi problémák vannak, a cégnek legyen annyi tartaléka hogy bármilyen körülmények közt 1 havi bért azért ki tudjon fizetni?
nem ezt (ezt is) jelentené a felelős gazdálkodás? Hogy tartalékot képzek és ha beüt a krach, akkor is legyen annyi tartalékom hogy legalább 1 havi bért még ki tudjak fizetni az embereimnek?
Hogy ne történhessen meg az hogy hó 10-én csak a kezeit tárja a szét a cég és jajjj nincs bér?
Még felmondani se tud , mert ha felmond az utolsó havit akkor is ki kéne csengetnie...
(és akkor még a sok éve itt dolgozók végkielégítéséről nem beszéltem)
nem ezt jelentené a felelős gazdálkodás, felelős cégvezetés?
További ajánlott fórumok:
- Írjatok bármilyen mondatot ami H-val kezdődik!!
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Keresztnevek szóláncban /akár becézett alakban is, bármilyen külföldi keresztnév is lehet/
- Milyen körülmények között csalják meg a pasik a feleségüket?
- Medrol - Bármilyen tapasztalat érdekel!
- Kinek hány hónap el maradása van bármilyen számlával?