Egészséges terhesség=sérült újszülött? Hogy lehet ez? (beszélgetés)
Sziasztok csatlakozhatok hozzátok?
7 hónapos a fiam és sajnos ő is átélt oxigén hiányt bár ő nem a születésénél.
sziasztok
rég írtam, sajnos kiderült hogy pici epilepsziás is :(
Adrián hátán fekve löki magát a játékokhoz a tükörbe nézi magát nevet, kiabál.
játszik :)
figyel sokkal jobban :)
talán haladunk előre szépen lassan...
sokat mondogatja hogy gaj-gaj -gaj
és már 4 foga is van
:)
Örülök, hogy ennyit javult a babád a Dévénytől. Nagyon jó módszer. Én mindenkinek ajánlanám még annak is akinek egészségesen születik a babája, hogy legalább egyszer nézze meg DSGM szakgyógytornász. Én tudtam, már az elején, hogy gáz van mert nem sírt fel a fiam. Szerencse a szerencsétlenségbe, hogy hamar léptünk és már 8 hetesen kezdtük a kezelést. Most 1 éves múlt és talán most kezdi utol érni társait de még nem indult el. Talán lassacskán most fogjuk abba hagyni a kezeléseket. Legalábbis ezen gondolkodik a gyt.
Sajna ilyen a magyar egészségügy mindenhol csak azt lehet olvasni,hogy szarnak bele és az ilyen jellegű problémákat nem ismerik fel se a gyermekorvosok se a védőnők. Tisztelet a kivételnek.
szia
nálunk is ez volt gyerekdoki meg a védőnő szerint semmi baja...
2 naponta a nyakukra jártam hogy valami gond van...
mindig elhajtottak most meg mossák kezeiket a védőnő meg is mondta ő nem jön többet hozzánk ha kell valami hívjam nyugodtan, de nem akar zavarni, gondolom most már ézi a baj súlyát...
sajnos ez Magyarország
:(
Nekem sem mondták a szülés után, hogy gond lenne, sőt!!! Még a gyerekorvos is leintett, amikor mondtam, hogy a gyerek túl merev, kiflitartás, a combikáján nem volt a redők egyformák (kiderült semmi köze a csípőjéhez, hanem a gerince melletti izmokhoz van) csak az egyik oldalra fordította a fejét (támasszam ki, stb...). Szerencsére van több fiatal védőnő ismerősöm, akik tudtak ajánlani Dévényes tornászt.
Persze, hogy nem voltak alaptalanok az aggodalmaim: túlzott merevség, izomtónus eloszlási zavar, és mindez az elhúzódó kitolási szak, és a többször leeső szívhang miatt. Megvártuk a három hónapos kort (igaz nyolchetesen már elvittem a gyógytornászhoz), és tízhetesen kezdtünk, öthónapos koráig jártunk, most megyünk vissza kontrollra, de már fordul mind a négy irányba, és elkezdett kúszni előre-hátra is, himbálja magát, próbál négykézlábra állni, és még hat hónapos sincs!!!
Egyébként első gyerek, de a szívem szakadt meg érte, annyira sírt amikor töröltem meg fürdetés után a nyakát, a hónalját (hozzá se lehetett férni!!!).
azért szívesen megnézném a feladatsort
Szia!
Írd meg privát üzenetbe az e-mail címed és akkor átküldöm a feladatokat, hogy nekünk mit kellett csinálni! Ezek a feladatok tökéletesek arra, hogy tartsa a fejét. Itt rá van kényszerülve. Főleg a labdás feladatoknál. Mindenek előtt be kell szerezni egy nagy gimnasztikai labdát! De azért majd nézessétek meg TSMT-s pedagógussal. Bár szerintem ártani nem ártotok vele.
Üdv. További szép napot! Ancsa!
Mariann!
Gratulálok neked, fantasztikus anya vagy. A múlton rágódni nem érdemes, visszacsinálni már úgysem tudod, viszont amit csináltok, az szuper! Vigyázz, nehogy túlessetek a ló túloldalára. Nem kell mindig fejleszteni, kellenek a spontán élmények. Vidd ki egy mezőre és hagyd, hogy mezítláb menjen, ha már jár, ha nem, akkor másszon nyugodtan. hagyd, hogy sarad dagonyázzon ( homokot) legyetek sokat vízben csak úgy, aludjon sokat. Az idegrendszer alvás közben regenerálódik. Nem tudom, hogy hová jártok hrg-re és korai fejlesztésre, nekem a BHRG jön be a legjobban, de vannak más jók is. Az sem véletlen, hogy van nyári szünet. Gondolhatod, hogy ők is szívesen dolgoznának, és kezesnének pénzt, de pont az a feladat, hogy pihenjenek a gyerekek legalább egy hónapot. Nincs feladat, csak szabad játék, mondókázás, simogatás, meg ilyesmi!
Hajrá! Rendbe fogtok jönni!
meg nézem ezeket a játékokat, bár FP-os játékunk is van rengeteg, az inkább a tesónak...
milyen zene? gyerekdalok? vagy klasszikusok? pl. Mozart?
szereti a rádiót hallgatni, amiben beszélnek, de szoktunk zenét hallgatni és klözbe táncolni nagyokat kiabál ilyenkor gondolom tetszik neki
érdemes különféle fejlesztőjátékokat beszerezni.
nem a fisher price játékokra gondolok azok nem a legjobbak szerintem. ilyen gyártó pl.:nathan, keller&mayer. drágág de jók nagyon. és még az is fejleszti a gyerek gondolkodását ha zenét hallgat persze neki valót. ez meg is nyugtatja ellazítja. nekünk ezt egy gyermekpszichológus mondta.hozzá járunk rendszeresen
váromom még más szülő jelentkezését,
hátha tudsz nekünk segíteni...
Mit gondoltok, az értelmi fejlődéséhez miben tudnánk segíteni?
az oké sokat kell hozzá beszélni és még?
igen kezelték neki a száját teljesen le volt tapadva.
már nem kell neki kezelni tökéletesen helyre jött ez álltal tudja szopni a cumit is.
úgy néz ki hogy nem is tapad vissza vagyis az agya talán nem állítja vissza a ki kezelt terülteteket, mert ugye ez is benne van...
hibáa a sok munka ha vissza áll neki a feszesség, letapadás...
reménykedek benne nagyon.
Adriánnak a kézügyessége még sehol sincs hisz a karok voltak a legrosszabb állapotba.
9 hónapig csak ökölbe volt a keze nem tudtam neki le vágni a körmét, ma már keveset öklözik csak :)
de még alig tud fogni illetve megtartani dolgokat.
de a rágás még nem megy úgy ahogy kéne
Ez egyértelmű, hiszen az agy egyes területei között erős kapcsolat áll fenn, így ha az egyik "beindul", úgy húzza magával a másikat. Lásd agyvérzéses, agydaganatos betegeknél is a sérült terület funkcióját képes másik átvenni, vagy önmagát regenerálni, és ez kisgyermekkorban FOKOZOTTABBAN igaz!!!
A kislányomnál mindig a kézügyessége fejlődött először, és "vonta" magával a mozgásfejlődését, és a beszédet.
szerintetek rágni, hogy taníthatnám meg? még caak 3 foga van de nem igazán tud még rágni...
illetve a darabos ételt hátra tolja a nyelve tövébe és öklendezik tőle...
hogy segítsek neki ebbe?
igen, nekünk is hasznos a Dévény
már sokkal szebb a fejtartás de még mindig nagyon gyenge.
nem is tudom mi lenne a kicsikémmel ha nem járunk, bele sem merek gondolni.
úgy vettem észre hogy a torna hatására talán az értelem is jobban javul...
szerintetek ez lehetséges?
mi gyógypedagógushoz járunk korai fejlesztésre ami értelmi és logopédiai fejlesztést jelent nálunk. én nem lehetek vele bent mert ez elvonná a figyelmét ugyhogy pontosan nem tudom mit csinálnak nekem otthon gyurmázni festeni gyöngyöt fűzni kell vele. külsőleg annyi látszik rajta hogy a homloka szélesebb és a viselkedésén látszik jobban most éli a miért? korszakot.
nekem 10,5 hónaposan ült meg egyedül először de nem tudott felülni elég sokáig. már elmúlt 1 éves mikor megtanulta. járni is elég későn kezdett 20 hónaposan. a mászás pedig teljesen kimaradt de nekem mindig azt mondták az okos orvosok hogy semmi gond
ne ijedj meg. még megtanulhat mindent a kisfiad
igen járunk Hrg-re vizi torna nagyon jó csak nyáron sajnos szünetel de szeptembertől kezdjük újra
Kedves Mariann!
Nekem ugyan egészséges a babám, de talán nem veszed rossz néven, ha írok neked pár sort. Leginkább azért, mert nagyjából azonos idősek a gyerkőceink, az én kisfiam 2010. május 30-án született 3890 grammal és 55 cm-rel, 38+2 napra, szintén császárral,10/10 Apgarral.
Az én tanácsom a babaúszás lenne, nem tudom, ahol laktok, van-e lehetőség erre?!
Sok erőt és kitartást kívánok én is Neked, le a kalappal Előttetek az eddigiek miatt is! Szeretettel ölellek!
hát ez tényleg szörnyű, látom nem egyedül vagyok akkor....
miért ilyenek az orvosok? hisz erre tették fel az életüket, ááá csak a pénz beszél itt is....
a kislányod milyen fejlesztésre jár?
látszik rajta külsőleg, hogy valami baj van?
én nagyon félek, hogy nem fog tudni járni a kisfiam, mert még ülni sem tud egyedül.
kitartást neked és a kislányodnak is!
Sok foglakkozást igényel, amit tőled, jó anya lévén megkap tőled. Szerintem behozza majd a lemaradását. Rövid idő alatt rengeteget fejlődött.
Kitartást a picihez.
Hidd el semmi gond nem lesz, ha így fejlődik..
az orvosok már csak ilyenek amikor két hónapos volt a kislányom agykamratágulatot diagnosztizáltak nála. kérdeztem mi az erre a válasz semmi komoly majd kinövi mára már megtudtam vízfelyűség amit nem nő ki soha ez mindig visszafogja tartani a fejlődésben ami azt jelenti hogy lassan tanul de mindent meg foga tanulni csak azt nem éretm akkor miért nem foglalkoztak vele.
akkor is el lenne maradva a társaitól csak nem ennyire
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Vérzés terhesség alatt, de egészségesen megszületett! Pozitív történetek gyüjtése
- Meddig mész el, hogy megtartsd a terhességed, ha már úgy érzed a saját egészséged veszélyben van?
- Beteg volt a kisbabám, meg kellett szakítani a terhességet... és utána az élet! Lehet még egészséges, problémamentes terhességem, gyermekem?
- A terhesség alatti stressz kihat-e a baba egészségére?
- Van olyan, hogy egy egeszséges újszülött nem sir fel csak nyöszörög, és simán elkezd lélegezni?