Édes ujjacskák recept
Az Édes ujjacskák hozzávalói:tesztahoz:
200 g vaj--mi a felet helyettesitettuk olajjal
250 gr turo szobahomersekleten
3 ek cukor (40 gr)
2,5 pohar (350 g)
toltelek:
1,5 p amit szerettek, lehet: nutella, datolya-, tejlekvar
1 p dio, de lehet ez pekan,pistacia, mogyoro, mandula
tetejere:
1 tojas a keneshez
diszites:
cukor
Az Édes ujjacskák elkészítési módja:
Osszedolgozzuk, puha es ragados lesz. Ellapitjuk egy kicsit folpackkal beboritva 4 orara a hutobe tesszuk. Majd szogletesre es 2-3 mm vastagsagura nyujtjuk. kiegyenesitjuk a szelet es a toltelekbol a szelere helyezunk, a kepen balrol kezdodik. Carine nyomotolcserrel csinalja en egyszeruen kanallal kentem a szelere kb 2,5 cm savban, raszortam a diot, annyit tekertem rajta, hogy ne legyen toltelek es ossze tudjon ragadni, majd vegig vagtam es utana felvagtam 4-5 cm darabokra, azt hiszem a kepen eleg jol latni. Megint toltelek csikozasa, majd tekeres. Megkenjuk tojassal, megszorjuk cukorral es 25 percig 180 fokon sutjuk.
Megjegyzes:
-nutellat es narancslekvart hasznaltam
- a tojast es a cukrot el is felejtettem es anelkul is nagyon finom lett
kep is van a naplomban
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2008. máj. 4. 10:35
Az Édes ujjacskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.