Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Édes hungária szelet recept

Édes hungária szelet recept

Az Édes hungária szelet hozzávalói:
5 db tojás
10 kanál víz
30 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
10 dkg darált dió
Krém:
2,5 dl tej
1 cs. vaníliás puding
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
tetejére: csokimáz


Az Édes hungária szelet elkészítési módja:
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd beledolgozzuk a lisztet és a sütőport. A masszát kettévesszük, és az egyik felébe belekavarjuk a darált dióbelet. A zsírozott-lisztezett tepsibe először a sima masszát öntjük, majd jöhet rá a diós is. Míg sül, elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a pudingot, a margarint pedíg kikavarjuk a porcukorral. Végül a kettőt óvatosan összekeverjük, és a kisült, kicsit meghült tészta tetejére simítjuk. Végük ha megszilárdult kicsit a krém, jöhet rá a csokimáz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Édes hungária szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook