E-mail cím alapján ki lehet deríteni, hogy honnan írtak? (tudásbázis)
A küldő ip címe látható például Outlookban az üzenet külön ablakban való megnyitása után a Nézet, Beállítások menü alján.
A neten található általános keresők csak nagyjából az országot és a szolgáltatót tudják belőni. Hogy a szolgáltató kinek milyen IP-címet osztott ki, azt csak a szolgáltató tudja, tehát vagy van ismerősöd ott - bár ezt tilos kiadni -, vagy marad az, hogy IP alapján megpróbálsz betörni az illető gépére, természetesen ez is abszolút tilos. Még haladó számítástechnikai ismeretekkel is elég nehéz egy olyan gépbe bejutni, amin megfelelő tűzfal működik.
És nem árt tudni, hogy sokan használnak anonim proxit, tehát az IP-cím lehet a proxitól jövő IP, és nem a valódi. Én teljesen értelmetlennek látom az ilyen noymozgatást: a spamet szűrni kell, illetve törölni, az egyéb, zaklató vagy más módon törvénybe ütköző emailek ellen pedig természetesen feljelentést kell tenni a rendőrségen vagy az NMHH-nál.
Lehet, hogy a moderátor, de az is lehet ő ilyenekkel nem foglalkozik és nem ártja bele magát.
Üdv.Ágnes
Lehet, hogy egy profi, aki könnyen be tud törni olyan helyre, ahová tilos az sajnos könnyebben ki tudja deríteni ezeket, amiket itt kérdeztek.
Nem vagyok nyomozó így nekünk egyszerű embereknek, ill. felhasználóknak nehezen lehet kideríteni.
Üdv.Ágnes
Persze, egy profi.
És van köztünk profi?
A hatóság is csak úgy, ha kikéri a szolgáltatótól...
Ip-címmel se mész semmire, mert ál Ip-vel is lehet böngészni.
Egyébként nézd meg a sajátodat, és hogy mit ír, hol vagy.
Az enyém nem stimmel, én nem onnan netezek.
ki:) vanegy progi hozzá:)
ha kell leirom neked,vagy segitek:)
További ajánlott fórumok:
- Kaptam egy emailt.IP cím alapján meg tudom nézni azt, hogy honnan és azt, hogy ki küldte?
- E-mail címből ki lehet deríteni, ki a zaklató?
- Hol, honnan lehet kideríteni egy vezetéknév eredetét, származását?
- Lehet az iwiwen e-mail cím alapján keresni?
- Egyik ismerősöm nagyon nem szereti a hétfőt! Mivel tudnám meglepni, jobb kedvre deríteni, e-mailen keresztül?
- E-mail cím alapján, hogyan lehet megtalálni a feladót?