Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dorka érkezése fórum

Dorka érkezése (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Dorka érkezése

2009. febr. 10. 17:53

nyersen öszinte!

végre valaki aki emlékszik, hogy a szülés nagyon nagyon fájdalmas, de a fájdalomért cserébe miénk a világ legszebb csodája: a gyermek...

2009. febr. 10. 17:53

Sziasztok!

Az Én picim nagyon gyorsan jött. A "kiírás" napján este háromnegyed hétkor elfolyt a magzatvizem. Szóltam a férjemnek, aki villámgyorsan hazaért. Nagylányunkat (ekkor volt 8 éves)leadtuk a Mamának, aki attól félt nem érünk be időben pedig csak 6 perces fájásaim voltak.(40 km-re van a kórház tőlünk). 20:00-ra beértünk, a szülésznőm már várt. A Dokim még sehol. Az ügyeletes orvos megvizsgált, felvette az adatokat, és aláíratott néhány papírt két fájás között. Ezután közölte, hogy papírvékony a méhszájam és otthagyott. Megtörtént a beöntés, a borotválás (ez is két fájás között) és Én a wc-ről már nem tudtam felállni. A szülésznőm támogatott az ágyhoz és azonnal szólt a férjemnek, hogy jöjjön be, ha bent szeretne lenni. Nem kaptam semmiféle fájdalomcsillapítást és Oxitocint sem. Nem is hiányzott, pedig iszonyú volt ez a maradék fél óra. A nyomásinger is azonnal jött, ahogy felfeküdtem és még "várnom" kellett a dokira, hogy megérkezzen. 20:50-kor három-négy nyomásra ki is bújt a mi kislányunk 3900gr-mal és 59 cm-rel, aki mégegy nevet kapott az orvosunktól: Turbó baby.

A varrást nem éreztem, mivel kaptam valamit, amitől furcsán szédültem. Visszagondolva nem volt vészes egyik szülés sem. Nem szenvedtem egyik babával sem sokáig.

Szerencsésnek mondhatom magamat, amiért ilyen két szép lányunk van. Mindenkinek könnyű szülést és Jó egészséget kívánok: Naomy

24. wtisi (válaszként erre: 21. - Macs77)
2009. febr. 10. 14:15
Nekem sem jött a beígért "minden fájdalom megszűnik" mennyország érzés. Szerintem ez alkati dolog. Én utána is sokáig még magamat sajnáltam, hogy hát ez milyen szörnyű nehéz volt. Aztán lassan-lassan ez elmúlik, s szépen megjön az az igazi ANYU vagyok érzés. Nekem hetek kellettek hozzá. Most, 9 hónappal a szülés után már azt mondom, végigcsinálom mégegyszer....sokáig nem ezt mondtam:)
23. célia88 (válaszként erre: 21. - Macs77)
2009. febr. 9. 20:58

Köszi. :)

Csak azért kérdeztem, mert az egyik kolleganőm kb. fél éve szült és ő azt mondta, hogy borzalmasan fájt neki a gátmetszés és a varrást is érezte. Szegény azt mondta mostanában tuti nem szül. Ő nem mondott ilyet, hogy minden fájdalma elmúlt, ahogy megpillantotta a babát. Nehéz szülése volt. :(

2009. febr. 9. 19:00
Sziasztok!Én kaptam epidurált,de olyan rossz helyen szúrt meg a szülész,hogy nem hatott semmit,így az összes fájdalmat végigélhettem.És nem bánom.Így elmondhatom,olyan örömmel töltött el,amikor kibújt a pici,hogy a varrást meg sem éreztem.A gátmetszés pedig szintén nem fájt mert el voltam foglalva a tolófájásokkal.Szóval elmondhatom engem csak a fájások kínoztak és a fáradság.
21. macs77
2009. febr. 9. 15:36

Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációt! :)

Célia: a gátmetszést abszolút nem éreztem, mivel a tolófájások elég durvák és akkor azt érzed, a varrással meg az volt a szerencsém h érzéstelenítő injekciót kaptam, így azt sem éreztem egyáltalán. Nem tudom, ha nem adnak injekciót milyen lehet.

2009. febr. 9. 14:17

Szia! Gratulálok!

A gátmetszést mennyire lehetett érezni? És a varrást?

2009. febr. 9. 08:23

ReméLlem én is igy fogom àtélni!

Gratulalok a babàhoz!

2009. febr. 7. 16:48

Az Egész Családnak Egészséges,Bodogságos Napokat-Áldásokkal kivánunk:)

És a Leányodnak meg pláne duplán:hiszen tegnap DÓRA, DOROTTYA NAP! :)

Csodálatos Áldott állapot a Gyermek várás-de a szülés egy kicsit "fájhat" esetleg Valakinek, de mindent feledtet a mi Gyermekünk,és ez a LÉNYEG!

17. bared
2009. febr. 7. 00:14
Gratulálok a picúrhoz! Jó volt olvasgatni. Egyébként én is december 14-én születtem))
2009. febr. 7. 00:09

:)...Grat.

Az én szülésem is hasonló volt szinte olyan volt mintha az enyém írtad volna :))) Afélhomály a dokik ....Annyira aaartam ééén is csak gondolkodtam, hogy a medenve csontomonne mfog átférni... NEM IS FÉRT.--->Azért mert ezen aggódtam. HA nem foglalkoztam volna ezzel tuti kijön:D Nembaj majd a második :D

Peace

15. Ymanie
2009. febr. 6. 22:40

Én is gratulálok a babához.Tényleg az ilyen pillanatokért érdemes élni.A legrosszabb az egészben a kórházban eltöltött hosszú órák száma szülés előtt,mint a te esetedben is.Nekem szerencsém volt,mindhárom szülésemnél csak egy órával előtte mentem be.Jobb hamar túl lenni rajta.

Mégegyszer gratula!!Vigyázzatok Rá nagyon!!!És persze magatokra is.

14. csgal
2009. febr. 6. 19:10
Gratulálok a pici lányhoz, vigyázzatok egymásra!
2009. febr. 6. 16:54
Gratulálok a kislányodhoz,az én TÜNDÉREM is Dorka baba :0) És így van, bármilyen fájdalom ,kín megéri,annyira hihetetlen és csodálatos a születés!!!!!!! Csak tisztetelgni lehet előtte........
2009. febr. 6. 16:52

Sziasztok.

Gratulálok a gyönyörü lánykához,jo egészséget kivánok hozzá!

nekem 3 fiam van,mindhárom sima szülés volt.

A harmadik,Noel,szeptemberbe született ,38hétre!! 4100grammal és 53 centivel,összvissz 5óra alatt!!

és én is 62 kilo voltam a terhesség végére,ja és szülés elött egy héttel a dokim 3000grammra saccolta a súlyát!

Minden jót nektek,.

2009. febr. 6. 16:14

Sziasztok!

Gratulálok a picikéhez! Igazán szép baba! Telljen benne a lehető legtöbb örömetek!

Ha csak tehetem, a lehtöbb ilyen cikket elolvasom. Egyszerű oknál fogva: szívesen szülnék én is, de sajnos nekem nem adatik meg a babázás öröme. Annyi átsírt éjszaka van mögöttem, hogy elmondani nem lehet. Már ki is gúnyolt emiatt egy oolyan, aki érdekből "szülte" a gyerekeit, s nem azért, hogy ANYA legyen (ő amúgy csak szülő lett). Nem kívánom senkinek azt az érzést. Nagyon rossz azóta is.

10. v.kler
2009. febr. 6. 15:38

helló!

Előszöris tiszta szivemből gratulálok Dorkához! sodálatosan szép baba! :-)

Szeretem az ilyen cikkeket, amit Te írtál! Olyan nagy erőt adott most nekem! Ugyanis én is átélem ugyanezt pár hét múlva! Köszönöm! :-)

2009. febr. 6. 15:05

Gratulálok a picihez!

Nekem is van már két kislányom.A nagyobbik 5 éve igen nagy babának számított a maga 4490 grammjával....lehet tényleg van ebben az akaraterő dologban valami,mert én is nagyon akartam hogy rendes úton születhessenek.A 2 éves kissebbikem már "csak" 4 kilóval örvendezetetett meg.Mindekettőjükkel sikerült megküzdenem :-)

A picúrnak pedg kívánok boldog névnapot.

2009. febr. 6. 15:05

Köszönöm mindenkinek a gratulációt- szülésre is névnapra is :) Kb 1 hónapja írtam ezt a cikket, örülök h megjelent.

Aki még nem szült, az meg tényleg ne féljen tőle, megéri szenvedni, az tutti! :)

2009. febr. 6. 12:50
Gratula Nektek! És boldog névnapot Dorkának :)
2009. febr. 6. 12:13
Gratula nektek!Az én csodás kicsi lányom október 7-én született 3850 grammal és 52 centivel.Azt hittem nem tudom megszülni természetes úton,de végül 12 óra csodás szenvedés után sikerült.Ami fura,hogy amint kibujt azt a sok fájdalmat teljesen elfelejtettem,és most nagyon hiányzik a pocimból,úgy éreztem ott biztonságban van,de nagyon boldog is vagyok ,hogy bármikor megölelhetem.
2009. febr. 6. 11:51
Gratulálok, nagyon ügyes voltál. Igazad van, a szülés egy csodálatos dolog minden fájdalom ellenére is :)
2009. febr. 6. 11:39
Gratulálok, ügyes voltál! Én is szeretnék egy szép kislányt, mert már van egy imádnivaló fiam. Jó egészséget nektek!
2009. febr. 6. 11:27
Gratulálok a Kislányodhoz...csodaszép. Én is nemsokára szülni fogok, nagyon várom már. persze félek is...de alig várom h átéljem az anyává válás érzését.
2009. febr. 6. 11:23
gratulálok kislányod születéséhez.igen ez a világ lecsodálatosabb élménye,a fájdalom ,amint megszületik a baba megszünik,helyette elönt ez a csodás érzés:)
2009. febr. 6. 11:03
December 14-én, vasárnap kora reggel arra ébredtem, hogy szabályos időközönként görcsöl a hasam. Elég enyhe volt még, mintha megjönne. Gábor, a férjem fél 8-tól nézte az órát, és megállapította, hogy a fájások öt-hét percesek.

Ugrás a teljes írásra: Dorka érkezése

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook