Döntöttem, válni akarok! (beszélgetés)
Megjött az első tárgyalásra az idézés. Aug . 31.Nagyon várom már.
Gratulalok a batorsagodhoz. Minden jot Neked es a gyerekenek!
nagyon meg is könnyebültem.sajnáltam is persze de jo hogy tulvagyok.biztos lessz még pár kör de de már nem akarok békülni.
Nehezen, de müködni fog. Ne menj el addig, ha birod mig nem kapod meg azt ami jár neked. Ha elmész, akkor az nagyon nehezen fog mennei.
DE TE tudod, mennyit birsz.
Egyébként ügyes voltál és bátor, hogy kimontad.
az este összeszedtem minden bátorságom és közöltem vele hogy vége ugy reagált ahogy vártam nem szolt szinte semmit.még nem költözöm el mert még megkell oldanom a ,megélhetést de közöltem vele mátol a másik szobában alszok a gyerekekkel.ha ez igy nem müködik pár honapig sem akkor keresek egy albérletet.
inkább egyedül mint egy olyan kapcsolatban ahol amugy is egyedül vacs csak+moshatsz főzhetsz még egy személyre
Én már váltam . Nem engednek a gyermekem közelébe.. De van olyan apuka a környezetemben is aki leszarja a gyerekét. Én 12 év után is kínlódom a volt házasságommal, még ha nem is láthatom a fiam.
Ugyan velem élő két lányom, és az anyukájuk segítenek, de az elveszett " bárány" hiányzik.
Egy szülőknek nem csak a gyereket, hanem egymást is nevelni kell, a változásoknak megfelelően, így nem kell és nem is érdemes válni! Ha végig gondoljuk a folyamatot mindegy,hogy kivel,de mindig arra a sorsra jutunk, hogy lapos , kellemetlen az együttlét, ha csak nem viszünk egy kis szint az életbe. Bár a nő tudják " Új műsorhoz új férfi kell" / Csárdás Királynő/ Ez az út egy darabig járható, de a végén egyedül marad aki ezt az utat választja!
Röviden és tömörem. El akarok válni, mert... és innen ne legyen több két mondatnál. A ház árát felezzuk. Aztán slussz. Ha kérdése van, felteszi, de nem érdemes csúrni-csavarni, mert elveszel a mondanivalóban, meg ő is.
A gyerekeknek boldog és kiegyensulyozott szülőkre van szüksége.
Lehet hogy akkor kapnák meg, ha elválnának.
Nekem ez évekbe telt mire rájöttem.
Közlés nálunk.: Sokat törtem már a fejem évek óta, mentegettem és sajnáltam. Nem akartam hogy bárki sérüljön. Többször bejelentettem, de viszakoztam a gyerekekkel történő zsarolás hatására. Féltem, féltettem a visznylagos "családi biztonságot"
Aztán egy szombati napon, ebédfőzés közben. Összevitatkoztunk szokásomhoz hiven. Nálam ez volt az utolsó csepp. Kinomdtam ujra, válni akarok.
Ez végleges. Nem adtam még be (tulságosan zürösek az anyagi viszonyaink, előtte szeretném rendezni, ne húzódjon évekig )
Nme hitt nekem, hogy komolyan gondolom, még talán most sem. Zsarolt stb.... Vita stb.
Ennek sajnos 9 hónapja, de NEM ADOM FEL-
Szerintem sokkal jobb a gyerekeknek is, ha csak a egyik szlő van mellek, de a kiegyensúlyozott, nyugodt, esetleg boldog, mintha egy maradnak, de folyamatos a vita. Ha Kriszta tényleg így érzi, akkor a legjobb, ha tényleg elválnak. A legjobb, ha sikerül megegyezni, különben tényleg nem egyszerű. Mivel van gyermek, minimum kettő körös tárgyalás les. Ha a férjében van egy pici iszesség, akkor gondoskodik róla, hogy legyen hol aludniuk, ha nem is Kriszta miatt, a gyerekei miatt.
Ha van munkád és tudsz a gyerekeidnek megfelelő otthont és anyagi biztonságot nyújtani, akkor nem hiszem hogy el tudná venni őket.
jaj. ez kemény. biztosan az a legjobb ha elváltok?
Nincs semmi megoldás? Vagy már van harmadik személy?
Manapság már az a fura ha nem válik el valaki. de ez biztosan jobb a gyerekeknek? Nekik mind a két szülőre szükségük van válás után is természetesen.
kívánom, hogy a legjobb megoldást találjátok meg!
én is félnék............akkor viszont okoskodj
félek hogy bekeményit és majd a gyerekeket akarja abba én belehalok
egy gyáva kukac vagyok ugy érzem magam mint aki vizsgára megy de nem készült rá
Teljesen igazad van. Drukkolok neked hogy végig tud csinálni, és jó döntéseket hozzál!:)
Kedves Kriszta!
Mivel Te nyíltan vállalod amit érzel, lehet már meg is oldottad ezt a problémát............
szerintem Te ismered a férjed, te tudod mi lesz a legjobb megoldás, a legnagyobb jóindulattal sem tudnék Neked jó tanácsot adni, de nagyon nehéz lehet...........kitartás!
az a baj hogy mindig sajnáltatja magát és félek hogy tulsággosan felnagyitva látná az egészet
én sem igy terveztem és eddig mindent megtettem hogy helyrehozzuk mégis minden egyre jobban elromlik 2 szomoru megkeseredett embert látok inkább ne tegyük tönkre egymást teljesen
Akkor meg kell beszélni,és a papírra rá is lehet írni,hogy közös megegyezés.Ha nem sikerül akkor húzza vona....(ha nem egyezik bele)
nem akarok ezen vitázni csak a ház felének az árát akarom hogy tudjak egy másikat venni a hidalá mégsem vihetem a gyerekeket
Igen az anyagiakon szoktak kisiklani a dolgok, az emberi keretek közzül! Egyébként engem mindig elszomorít ha széthullik a család! És manapság annyian vállnak körülöttem!
Te itt kin? Duli ott ben keresett! Most ment el! Pusza!
egyre többet veszekszünk és a gyerekek már levágták a dolgokat a nagy fiamat kérdeztem errő és ő aztmondta ha akkor nem kiabál tovább apa akkor jo
Nem egyszerű az biztos,minél több ideje voltál valakivel annál nehezebb.Le kell ülni és el kell mondani,hogy ez nem megy tovább,már nem szeretnéd ha továbbra is együtt maradnátok.Azt,hogy meddig akarod húzni,mielőtt el szeretnéd mondani,ezt neked kell érezni.Azt is,hogy biztos vagy-e abba,hogy ennek végérvényesen vége legyen.Mert nagyon sok macerával jár együtt,és rengeteg minden van amit előtte meg kell beszélni,és nem lesz egy könnyű menet,előfordulhat,hogy más elképzelésitek van a válással kapcsolatosan. (pl. anyagiak...)közös megegyezés,vagy éppen ki mit akar....
8 éve vagyunk együtt a szerelem már évek ota elmult nála is neki is rossz igy mégis attol tartok a lelkére venné, annak ellenére hogy mondta nem szeret
Úgy mond el, ahogy te is hallani szeretnéd, ha neked mondanák. De ha tényleg eldöntötted, ne halogasd, annál nincs rosszabb!
sok múlik azon mióta tart a kapcsolatotok, mi az ok, ő hasonlóan érez-e stb. én mindenképp az őszinte megbeszélésre szavaznék... bár hasonló helyzetben nem biztos, hogy könnyen meg tudnám tenni... sok bátorságot kívánok neked:)
Üljetek le beszélni, a kürölmények legyenek nyugodtak, a legjobb csak kettesben...otthon. Mondd el mit érzel...Egyenesen beszélj, röviden amennyire lehet...
További ajánlott fórumok: