Diós mazsolás csirkemájkrém recept
A Diós mazsolás csirkemájkrém hozzávalói:40 dkg tisztított csirkemáj
5 dkg aranymazsola és mazsola vegyesen
5 dkg durvára tört dió
5 dkg vaj
7,5 cl sűrű tejszín
3 evőkanál édes desszertbor (pl. Tokaji Aszú)
1 evőkanál aprított friss zsálya
1 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz:
2 briós
4 marék friss kevertsaláta
olívaolaj
A Diós mazsolás csirkemájkrém elkészítési módja:
A mazsolákat áztassuk a desszertborba. Közben olvasszuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, és süssük meg rajta a tisztított májat, valamint adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, zsályát is, borsozzuk alaposan, pirítsuk legalább 5 percig, hogy szépen megbarnuljon. A fűszeres májat (a kisült vajas zsírjával együtt) tegyük egy aprítógépbe vagy turmixba, krémesítsük. Öntsük hozzá időközben a tejszínt és 2 evőkanállal a borból is, ezután sózzuk, alaposan krémesítsük, majd belekeverjük a diót. Olajozzunk ki 4 szufléformát, az aljába kanalazzuk a borban áztatott mazsolákat, majd rá a májkrémet, és lefedve tegyük a hűtőbe néhány órára. Tálaláshoz vágjuk késsel körbe a csirkemájat, fordítsuk tányérra.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2015. márc. 1. 21:26
A diós mazsolás csirkemájkrém elkészítési módja és hozzávalói.