Diós baklava recept

A Diós baklava hozzávalói:
A lapok közé:
3 tojás
2 csésze cukor
1 csésze olaj
2 csésze darált dió
1 csomag sütőpor

Az öntethez:
600 g cukor
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
3 csésze víz

0,5 kg réteslap


A Diós baklava elkészítési módja:
A tepsi alját kikenjük olajjal,majd lefektetünk 3 réteslapot, megkenjük a diós mázzal, ráteszünk egy réteslapot, majd ezt is megkenjük. Így folytatjuk, míg el nem fogynak a lapok. Sütés előtt bevagdossuk rombusz alakúra. Fél óráig sütjük. Megfőzzük az öntetet. Amikor a kisült réteslapok kihűlnek, leöntjük a forró cukros öntettel.

A cukros öntetet elkészíthetjük előre is. De oda kell figyelni, hogy ha az öntet kihűlt, akkor a kisült rétesnek kell még melegnek lenni amikor ráöntjük a cukros levet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós baklava elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook