Diópótló és társaik (beszélgetés)
Diópótlót évekkel ezelőtt vásároltam, de minek.
De erről a mákról nem is gondoltam, hogy tele van
mindenféle vacakkal. Csak azt nem értem,ha ennyi minden szét belekerült, akkor nem lenne egyszerűbb, ha csak mák lett volna benne?
Én nem szeretem a mű dolgokat. Inkább meg veszem az igazi diót, az igazi mákot, a piacon a zöldségeket. De pl. itthon van paradicsom a kertben, csak ki kell menni érte. Szívem szerint egy tanyán élnék, ahol mindent magam termelnék meg.
De ez a sok mű dolog csak mérgezi az ember szervezetét. Úgy utálom, hogy a boltok polcai tele vannak chipssel...stb. A gyerekek meg csak eszik...tele van mindenféle mű dologgal.
De nagyon sok dolgot fel lehetne hozni.
VAn amit nem lehet elkerülni, de törekszem arra, hogy lehetőség szerint természetes dolgokat vigyünk be a szervezetünkbe.
Ha lehet diót kapni, akkor inkább azt vegyük meg, mint a diópotló vackokat tele mindenféle mesterséges valamikkel...
Vettem egy csomag "mákot", mert mákos tésztát akartam csinálni. Már szóráskor furcsának találtam a színét. Hamuszürke. Íze, gyalázatos. Még szerencse, hogy a kutya mindenevő.
Előkaptam a papírját, ezt állt rajta:
Konyhakész máktöltelék
Azért vettem, mert azt hittem, hogy cukrozott, darált mák. (A mákot nem volt kedvem darálni itthon. Meg ugye mióta az EU-ban lakunk a beszerzése is nehezebb. )
De nem. Ezt tartalmazta: cukor, mák, szójaliszt, búzadara, keményítő, tejpor, növényi olaj, modifikált keményítő, só, természetazonos aroma, természetes színezék.
Ne vegyetek ilyet: Paco máktöltelék
Az újfehértói Pa-Comp gyártja és forgalmazza.
Elolvastam, hogy süteménybe való. Bele gondoltam, hogy a karácsonyi beiglit sütés után egyből a kutyának szolgálnám fel.
További ajánlott fórumok:
- Miért közösítik ki a gyerekek a visszahúzódóbb társaikat?
- Babykomp és társaik
- A szobakutyáknak tényleg többféle oltást kell kapniuk, mint kerti társaiknak?
- Programozók (C, C++, C#, Java, Python, Javascript, PHP(, HTML) és társaik)
- Budapesten hol kapható a Mókusok és Társaik a lakásban című könyv?
- Mennyi kalóriát és szénhidrátot tartalmaz a "Dejó" diópótló keverék?