Programozók (C, C++, C#, Java, Python, Javascript, PHP(, HTML) és társaik) (beszélgetés)
Sziasztok!
Egy francia úriember keres
C++ és php szakértőt streaming server létrehozására.
A részletek:
I need someone to create a server for streaming video.
It needs to:
- Broadcast to Facebook live, as well as on a webpage
- receive video feeds from several sources and being able to broadcast them
- create a forum where people can leave a comment
Kontakt:+36704225326
+36702237032
Szia!
Igen, erre a fórumra hivatkoztam az első hozzászólásomban, mint programozós topik, amiről kiderült, hogy a témaindító HTML-re kíváncsi.
Tisztában vagyok, hogy a Hoxán 90%-ban nők vannak, és nagy részük 40+ év feletti korosztály és ez óhatatlanul azt jelenti, hogy nem sok programozó van.
Viszont, 18-25 éves korosztályban már bátran állíthatom, hogy nem elhanyagolható a programozó nők százaléka(a mi évfolyamunkon 30%-ra saccolom őket). Szóval bizakodó vagyok, hogy az idő annak dolgozik, hogy ez a fórum fellendüljön. :)
Aztán lehet hülyeség az optimizmusom.
Mindenesetre 5-en már bekedvencelték a témát.
Az általad írt linkeket már ismertem és tudom, hogy direkt ezzel foglalkoznak, de gondoltam kezdeményező leszek egy ilyen "csajos" felületen, mint a Hoxa.
Azt gondolom, hogy ez sem lesz egy pörgős, sok hozzászólást megélt fórum, ahogyan a korábbi sem.
Persze, lehet róla beszélgetni, de itt nagyon kevés érdeklődőt fogsz találni.
Ha fejlődni, beszélgetni szeretnél, akkor a javaslom az olyan oldalakat, mint a Prohardver vagy a prog.hu.
Egyelőre hagyom, sehonnan sem jön ihlet hozzá.
Jelentkezem szakfordítóira, az két félév csak. Utána egy távegyetemen tanulok majd német nyelven, úgy lehet. Az is ad mesterfokozatot.
Nagyon jó a w3schools.com is, ott rengeteget tanulhatsz. Html, css Java, Python, Javascript, Php, Sql, stb.
Igsz, angol nyelvű, de legalább azt is lehet gyakorolni:)
Alapszinten ne költs rá, mert rengeteget minőségi anyag van fent az interneten kezdőknek! :)
Itt a fő lelőhelyük: edx.org, Coursera, Youtube
De magyarul is van, azt hiszem a webuni, bár azt nem próbáltam.
Itt az Udemy-n tényleg akkor vegyél valamit, ha valami spéci elképzelésed van, és nem találsz hozzá anyagot.
Egyébként Udemy-vel vigyázni kell, mert úgy van sajnos megcsinálva az oldal, hogy egyre nagyobb árakat ír ki. Nem becsületesek árazásnál. Ezért kell inkognitó módban használni, vagy törölni a sütiket, és akkor mindig 10 dolcsi marad az összeg.
Ha alapszinten érdeklődsz, akkor nagyon egyszerű a helyzet. A neten nagyon sok oktatóvideó van, tényleg a bőség zavara.
Viszont azt vettem észre, hogy haladóbb, specializáltabb területeken már sokkal gyérebb a felhozatal. Én például most születésnapomra Udemy.com-ról fizetős oktatóanyagot kértem, mert az ingyenes Youtube-os verziók között nem találtam megfelelőt.
Ez tök jó, és alapszinten még érekel is, de azt se tudom, mit kérdezzek.
Pedig Assembly-t még tanítottak is nekem valamikor. Utánaszámolva, 95-ben talán.
Sziasztok!
Bár láttam egy topikot a programozásról, de a hozzászólásokban kiderült, hogy a témaindító igazából a HTML-re kíváncsi, ami hivatalosan nem programozási nyelv, csak egy leíró nyelv. Viszont itt szeretném behozni a képbe az igazi programnyelveket is, legyen az alacsony vagy magas szintű. Bár azt nem ígérem, hogy ha valaki assembly-al nyomul, akkor sok hasznosat fogok tudni hozzászólni. :)
De mivel ez nem a kiközösítés helye, ezért természetesen örömmel látom a HTML, CSS-el kapcsolatos hozzászólásokat is. :)
Témaindítóként kezdhetnénk valami lazával:
1. Milyen nyelven programozol?
2. Milyen keretek között tanulod és mióta?
Vagy ha teljesen laikusként keveredtél ide, akkor megkérdezem:
1. Hogyan látod kívülről az IT/programozók világát?
2. Mit gondolsz így messziről, mi az a programozás?
További ajánlott fórumok:
- Ha ismered a JavaScript és HTML nyelvet, légyszi segíts!
- Beiratkoztam egy programozó suliba (10 hónapos). Hirdetik,...
- (Farfekvés miatti) programozott császárra váró és azon átesett kismamák (beszélgessünk)
- Farfekvéses babánál mindenképpen szükséges a programozott császár?
- Szeretnénk ikreket. Mi a véleményetek a programozott ikerterhességről? Esetleg vannak ikreid?
- A programozott császár valóban többlettraumát okoz a babának?