Digitális fényképezőgéppel készítettünk néhány képet.Szeretném feltenni az internetre, de a számítógép nem ismeri fel a képolvasót.Mit tegye (tudásbázis kérdés)
volt hozzá kábel a géphez (és ha igen, milyen, USB?),
volt-e hozzá cd szoftverrel?
sikerült már korábban vagy most próbálod először?
Kedves Butternut
Köszönöm a kedves üzenetet.Megvagyok,nem vesztem el csak miután kiírtam a kérdést,elmentem egy kicsit olvasni a híreket.
A Fényképezőgépem típusa:POLAROID PDC 3070
Szia!
Egy megoldás lehet az is, ha van kártyaolvasód, akkor kiveszed a gépből a memóriakártyát, és a kártyaolvasóba helyezve tudod az adatokat letölteni.
Senki nem haragszik senkire, csak csodálkoztunk, hova lettél :)
Megírod a gép pontos típusát? (A fényképezőét.)
Kedves Mariann7533
Sajnos nem oldódott még meg a probléma,csak ha feljövök az oldalra nem mindig rögtön megyek a fórumkérdésekre írt válaszokat megnézni.Elnézést kérek tőled,ha ezzel megharagítottalak,nem volt szándékomban.
Igen, nem írtál hülyeséget, ezek az üzenetek pusztán hülye fordítások. A Windowsos üzenet valószínűleg a "képolvasó programra" vonatkozik, azaz a szoftverre. A képolvasó mint eszköz, tárgy, az a scanner, de mint alkalmazás lehet a beépített Windows picture and fax viewer vagy a kamerához adott szoftver, vagy bármilyen program, amivel a gép értelmezi a képeket.
A topiknyitó viszont eltűnt. :)
Bocsánat,lehet,hogy nem voltam érthető,csak azt írtam le,amit kiír a számítógép,amikor összekötöm az usb csatlakozóval a fényképezőt a számítógéppel.
Nekem Fuji gépem van, 8,3megapixels,én imádom,és emlékszem,hogy amikor megkaptam,és fotóztam vele,de még nem telepítettem a hozzá tartozó lemezen levő információt,akkor az összeköttetésnél kiírta,hogy a képolvasó nem ismeri fel a gépet.Nem vagyok egy nagy zseni ebben,és bocs ha hülyeséget írtam,ezért tettem fel a fórumindítónak így a kérdést.
Egyetértek, a legegyszerűbb Total Commander-ben, ott nem kell külön telepítgetni semmit sem.
Vagy ha ez nincs a "Számítógép"-ben megkeresni.
én továbbra se értem a szóhasználatot, a képolvasó az én szótáramban eddig a scanner volt
Mariann7533: vannak gépek, amik úgy működnek, mint egy sima pendrive, be az usb-be, és már új meghajtóként látja is a gép
(enyém pl ilyen, panasonic dmc-fx500)
de van olyan is, amihez driver, sőt szoftver telepítése kell, hogy a gép lássa.
ez a leírásában benne van és a neten is utána lehet nyitni, de a topiknyitó persze nem írta meg a típusát, ahogy az lenni szokott.
Mi az a képolvasó? :)
Nem egy USB-kábel van a fényképezőhöz, amivel a gép USB-portjára lehet kötni?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom a fényképezőgép kameraalbumából, a képeket a számítógépre menteni?
- Kodak C195 digitális fényképezögépröl hogyan tudom a képeket feltölteni a számitógépre?
- Hol tudom a számítógépemen megnézni, hogy mennyit giga-t töltöttem le az internetről?
- A számítógép miért érzékeli fényképezőnek az iPhone 5-öt?
- Számítógéppel elkészített adóbevallást át lehet "vinni" másik számítógépre?
- Miért történik fájlhiba a digitális fényképezőgépnél, amikor a számitógépre képeket másolok fel?