Depresszió (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Depresszió
„A mentális egészségünk elválaszthatatlanul kapcsolódik a hormonrendszerünkhöz.”
„A magas ösztrogénszint felborítja az egyensúlyt a rendszerben, ami a feszültség és szorongás tüneteit kiváltja vagy felerősítheti.”
„A magas ösztrogénszintű nők hajlamosabbak lehetnek szorongásra és pánikrohamokra. Ezzel szemben az alacsony ösztrogénszint depresszív időszakokat idézhet elő.”
https:// wisetreenaturals . hu/hormonok-es-erzelmi-egeszseg
Az embereket előbb hormon és pajzsmirigy vérvételre küldeném, majd endokrinológushoz, mielőtt tömni kezdenék őket antidepresszánssal és nyugtatóval. A pajzsmirigy alulműködés, az alacsony progeszteron szint simán kiválthatja a depresszív hangulatot. Tapasztalatból mondom, hogy nem igazán igyekeznek a dokik látni az összképet, és alaposan se kívánnak kivizsgálni, ezért sokat kutakodtam.
Szia ! Ismerek olyat, aki - több évtizede - szülés utáni depresszióban szenvedett. Neki is gyógyszer kellett, de elmúlt a depije, és azóta se tért vissza. Felnevelte a gyerekét, már nagymama.
Most a családunkban lett valaki depresszós, neki 1-2 hónap kellett, mire be tudták állítani a gyógyszereket.
Ha tudsz, beszélj a pszichiáterrel ! Férjed, szüleid tudnak segíteni ? Akár a háztartásban is, és a lelki támogatásban ?
Sziasztok!
11 hónapos babával vagyok itthon.
Februártól szedek Rexetint és Parnassant.
Pár hete azt érzem, hogy nem tudok úgy örülni semminek,nincs erőm,kedvem bármit is csinálni és állandóan aludnék, pedig alszunk éjszaka.
Volt így valaki?
Teljesen magam alatt vagyok
A Rexetint pénteken felemelte a dokim, remélem segít,mert most azt érzem, hogy semmi kedvem az élethez.
Mondjátok, hogy van kiút ebből...
Az emelt adag gyógyszer, mennyi idő alatt hat?
Kérlek,segítsetek,ha tudtok!
Kedves Mindenki!
Fiam 52 éves és súlyosan depressziós és alkoholista. Tudja mindezt magáról.
Tudnátok olyan magánorvost, pszichiátert ajánlani (Budapest),aki szívvel-lélekkel tudja gyógyítani az ilyen betegeket? Meggyógyult már valaki ebből?
Kérlek segítsetek, nagyon nehéz neki is és nekem is ezzel a betegséggel. orgomari@index.hu
Sziasztok!
Olvassa valaki ezt a fórumot? Segítséget keresek!
Sziasztok depisek (nem sértés én is az vagyok)
én csak azt szeretném kérdezni valami kedély javítót keresek ami nem tea nem só ami tényleg beválik?
amitől mosolygós leszek és nem éltutunt recept nélkül?
elég sürgős lenne..köszönöm annak aki segít
Sziasztok. Meg nincs egy hete hogy kijott rajtam a panikbetegseg.. Nagyon nagyon rosszul ereztem magam feszultnek idegesnek szomorunak es nagyon szorongtam. A surgossegire szivpanaszokkal kerultem be de annyit se mondtak h hova menjek innen. Kiderult h a pszihiatriai ambulanciara kellett volna menjek. Ehejett haza mentem. Folyamatos rohamaim voltak. Magyon kimerultem. A macskagyoker nekem szart se ert mar elnezest a kifejezesert. Aztan felhivtam az ugyeletet tanacsadasert ahol azt mondtak h szedjem a frontint. Legalabb harmat egy nap. Eloszor nagyon jol lettem tole sot ugy ereztem h meggyogyultam de nem sokaig tartott. Legfeljebb fel orat orat. Aztan ujbol ereztem az egesz vilag fajdalmat. Betegszallito vitt el az otthonombol a pszihiatriai ambulanciara ahol felirtak a scippat. Aztan haza.
24 eves no vagyok. Egyebkent stresszes az eletem. De elotte annyira tudtam orulni mindennek. . Nemtudom hogy jutottam idaig de mindenkepp mindenki kovesse az orvos utasitasat. Ha o azt mondja gyogyszer akkor gyogyszer. Nem erdemes evekig kinlodni. Napokig kinlodni is szornyu. Borzalmas. A legrosszabb ellensegemnek sem kivanom. Anya vagyok es osszekell szednem magam. Nem kiserletezhetek magamtol h majd en magamtol majd jobban leszek. Biztos van akinek sikerul gratulalok hozza de. Nalam ez annyira mas. Nem egyszeru depresszio. Panikzavar. Rohamokban jon ram. Es falra tudnak tole maszni.
A 10 ujjamon nem tudom megszámolni hányszor akartam segítséget kérni, de én mint makacs ember, úgy voltam vele pár nap kisírt szem után, hogy nah.. majd én megoldom, vagyok annyira erős. Én a mai napig nem kecmeregtem ki a depresszióból, mióta az eszemet tudom, egész kisgyerekként is gyötört az egész (legfőképp családi konfliktusok és iskolai kiközösítési okok miatt)... pedig tudom jól, hogy kezelni kell. Legutóbb tavaly kezdtem el egy magánpszichológushoz járni, de annyira lassan haladtunk, drága volt (9 ezer/óra) és nem láttam eredményét, hogy végül azóta sem mentem többet, mint kb. 15 alkalom.
14 éve halt meg Édesanyám 35 évesen, aki öngyilkos lett... most 30 éves vagyok. Anno nem kértem segítséget és az addig sok-sok felhalmozódó stressz, düh, tehetetlenség olyan szinten eluralkodott rajtam, hogy a mai napig iszom a levét. Tavaly meghalt az egyik nyuszim és érdekes módon ugyanazokat a tüneteket produkálta a szervezetem, amiket Anyu halálánál tapasztaltam. Az emberi test nem felejt. Még mindig szükségem lenne egy terápiára, ami valóban hasznos... létezik ilyen?
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Egy kedves szó a depresszió ellen
- Szülés utáni depresszió 2014
- Mindent elvesztettem a depresszió miatt
- Teljesen egyedül elszigetelve egy másik országban. Depresszió. Nem tudom, hogy mi segítene