Depresszió és terhesség (tudásbázis)
Bármilyen gyógyszer a terhesség alatt káros lehet, minden átmegy a placentán... vannak a magzatra nézve veszélyes és kevésbbé veszélyes gyógyszerek. Ez azért nagyon nehéz kérdés, mert az első három hónapban alakulnak ki a végtagok az életfontoságú szervek: a szív, máj, tüdő, vese a gerinc...stb.
Több orvoshoz elmennék a helyedben és kikérném a szakvéleményüket. Véleményem szerint, hogy 2 hét múlva fogad, az számomra elfogadhatatlan, az idő ellened dolgozik. Baromijókedvnek igaza van...nem szabad kockáztatni ha a baba egészsége a kérdés!
Nagyon nagyon sajnálom, de inkább most sírjon, mint egy életen át!
Tényleg rohadt dolog!!!
de, pont hogy felfogtam :D
Csak gondolom az illetékesnek nehéz, mivel ez az ő babája.. és egy felelőtlen orvos azt mondta neki, hogy nyugodtan...
Én azt hittem az elején, hogy a 2mg, az a napi adagra vonatkozik...
ez tényleg nehéz...
de akkor baromijókedv, szerinted meg se tartsa a babát?
Igen,tudom:(
Szóval,esély sincs rá,hogy megtartsam:(((
Mit mondott? Hogy megtarthatod a babát, szedd a napi 24 millit, és majd két hét múlva megbeszélitek??
Szerintem ez felejtős, de nagyon!!!
A babát már most mérgezed!!
Igen, arról nem volt nehéz lejönni (nem volt semmi elvonási tünetem, mint amit sokan irnak már ilyen adagoknál...)
Nekem azt mondta az orvos, hogy megtarthatom a babát, csak hagyjam abba a gyógyszert.. Ha a tüneteim sulyosabbak lesznek, majd helyetesitjük valamivel...
Senkit nem akarok félrevezetni,te priviben kérdezted,mennyit szedek,megírtam:6 mg reggel,este 15-18.
És nem jókedvemből szedem.
Akkor az napi 2 milligram...az átlag adag!!
Annál meg lehet a babát tartani!! És könnyű róla lejönni is! hetente 0,25 millivel kell csökkenteni..ez hónapokba telhet!
Nekem sokkal kevesebbet, naponta 4-et a leggyengébből.. de azért, hogy leszokjak a váliumról, amit még franciaországban irtak fel.
De ha jól tudom ha hatásuk hasonló.
Nekem is ez volt. Pont így éreztem magam.
Szerintem erőt ad a baba és a családod. Nem vagyok orvos, de én abbahagynám, de mindenképpen csökkenteném. Voltak rossz napok, de átvészeltük.
Szerintem merjed...
Bár baromijókedv oldalán azt olvastam, hogy ő ilyennekkel foglalkozik, szóval gondolom ő joban ért hozzá...
Az biztos, hogy van kockázat, mint minden gyogyszernél... mérlegelni kell!
Nekem is depreszióra adták a rivotrill-t , de mellettem szedtem a wellbutrint is, ami antidepreszáns...
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A terhesség jelei
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Terhesség alatti depresszió
- Terhesség alatti-utáni depresszió krónikus pszichés (ill. egyéb) zavarokkal
- Terhesség alatt depresszió gyógyszerek nélkül, mi a teendő?