Dédanyáink hájas sütije recept
180 perc
A Dédanyáink hájas sütije hozzávalói:
40 dkg ledarált sertésháj
75 dkg liszt
3 tojás sárgája
1 teás kanál só
4 evő k. tejföl
3 evő k. pálinka
3 evő k. 10%-os ecet
szódaviz
A Dédanyáink hájas sütije elkészítési módja:
A tésztát rétes tészta állagúra kidolgozzuk,majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk. megkenjük a hájjal majd hajtogatjuk (jobbról,balról középre,majd lentről és fentről rá) Ezt még kétszer ismételjük,közben fél órát pihen letakarás nélkül. Végén kockákra vágjuk és megtöltjük sürű szilvalekvárral vagy meggylekvárral. Ha barack lekvárral készítjük tegyünk hozzá darált diót,hogy ne follyon ki. háromszögbe hajtjuk,majd 220fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2013. nov. 25. 10:28
A dédanyáink hájas sütije elkészítési módja és hozzávalói.