De nehéz az iskolatáska (beszélgetés)
Pl. a Decathlonban láttam már és talán a H&M ben is. Mondjuk mostanában nem figyeltem. Nekünk fehér póló, piros r.naci kell.
Mivel egykorúak a lányink, megkérdezem, a tiéd mennyire fogad szót? Az én lányom olyan mint egy kis kamasz..Állandóan pofákat vág és morog mostanában. A szobáját alig bírom vele rendbe tetetni, mert duzzog, morog-tényleg mintha kamasz lenne...:-)
Nem mindenhol adnak használt könyvet ám. Bocs, hogy csak most írok, de nyaraltunk. Örülök, hogy 3 gyerkőc van, én is annyit szeretnék, és nekem is 2 öcsém van. Csak azért írtam, mert nálink így van, egy csomó mindent ingyen kapnak az önkormányzattól, és nem azt nézik ki a legrászorultabb. Na mindegy, mondtam , hogy nem rád értettem:)
Szóval van ahol le kell adni a használt könyvet, de többségében nem így van:)
Itt mindenki újat kap-ingyen.
Ja amúgy a kaja nincs ingyen sem a suliban, sem az oviban. Kedvezményes árat fizetünk, a felét.
MI azért vállaltunk 3 gyereket, mert az első gyerekem az első házasságomból van, és a második férjemmel szerettünk volna 2 közös gyereket. Na nekünk ezért van 3.
Hát én nem tudok semmit a tankönyvekről, most ti adtátok szinte az első infókat. Mi bele sem gondoltunk, hogy agyon firkált könyvek lesznek azok, meg le kell adni meg ilyenek... :( Akkor nekem sem kell. Nehogy már a gyerekem más által összenyálazott könyvet használjon! De most már lejátszottam, már mindegy, mert jún. 2.-án osztották a tankönyv csekkeket, azokat be kell fizetni, és amikor osztják a könyveket, akkor kell bemutatni, illetve, akinek ingyen jár, nekünk pl. a családi pótlékról valami papírt: bankszámlakivonat, hogy 3 gyerekre kapjuk a pótlékot.
Mire írtad, hogy ez így már szimpi?
Senkinek:-) Én nem is tartom igazságosnak, hogy a 3 gyerekeseknek minden ingyen van, könyv, kaja a suliban, oviban..Nem ellened írom, de aki 3 gyereket vállal, az tudja mit vállal. Ezzel is bizonyos csoportoknak lesz jó, akik nem dolgoznak , hanem tartják a markukat, és segélyekből elvannak..Mégegyszer:ez nem rád vonatkozik, hanem ...
Így viszont szimpi. Most először van ez-jókor kezdünk iskolát.
Elsőben nekünk Giokondát kértek,marha drága,s ugyanúgy eltördelte,mint az olcsót.
Ceruzából Fabel Castell-t kértek,az sem olyan olcsó,de megtérül,mert tényleg strapabíróbb.Jó a herlitz is .Érdemes megvenni a jót,mert az olcsót nem győződ pótólni....
A tankönyvtámogatás nálunk úgy működik: - jogosult vagy-e rá (3 gyerek,kevés kereset....)
-s amit a gyerek kap könyvet vigyázni kell rá,mert az iskola könyvtárjába kerül év végén le kell adni,hogy azt újra tudják használni......
(na nekem nem kell más befirkált könyve,radírozott megoldásokkal.....)
A sima,mezei gipsz nem kerül pénzbe,csak a könnyített,ami már kényelmesebb,nem olyan nehéz...stb.Viszont hetente,két hetente kell járni kontrollra,keringési vizsgálatra,már oda-vissza az út sincs ingyen,ja de,ha kérsz költség térítést....-de az is csak a gyereknek.
S ha azt akarod,hogy tiszta legyen a kötés a gipszen,vagy megveszed és otthon átkötöd,vagy dugsz az ápoló zsebébe pénzt,kösse át,ami azt jelenti,hogy a koszosra rákötöznek.
További ajánlott fórumok:
- Milyen a jó iskolatáska, mire kell figyelni a vásárláskor, mennyibe kerül átlagosan egy jó iskolatáska?
- Hol lehet kapni HAMA márkájú iskolatáskát?
- Milyen iskolatáskát és hol vegyek első osztályba menő gyermekeknek?
- Bosszant, hogy a 11 évesem iskolatáskája 8.5 kiló....
- Hol érdemes 13 évesnek iskolatáskát venni?
- De nehéz az iskolatáska!