Milyen iskolatáskát és hol vegyek első osztályba menő gyermekeknek? (tudásbázis)
Így van,hozunk-viszünk mindent hétfőn meg pénteken.
Összesen 13 könyvük és munkafüzetük van. Írásból van vagy 4.
Ezem kívül még a füzetek.
Matekból 2 füzetet is használnak.
Akkor Ti mindent cipeltek pénteken és hétfőn. Kislányom csak az aznapi cuccot viszi, az max 2 könyv vagy munkafüzet 3-4 füzet.
Én biztosan gurulós táskát igyekeznék venni az elsősnek.
Persze ez azon is múlik, hogy milyen az iskola berendezkedése. Kell-e az órák közötti szünetben másik terembe vándorolni?
És alaposan utána kell járni, mennyi a cipelni való.
Azt nem mondanám hogy az elsősőknek kevés könyvük van.
Szetencsére nálunk nem kell hazahozni minden nap,pénteken hozom,hétfőn viszem mert persze én cipelem.
Elsős a kislányom. Innét rendeltem "dobozos" táskát, ami jó a gerincnek.
[link]
Elsősöknek kevés könyvük, füzetük van, és van, amit be is szednek, így belefér még az úszás és RG cucc is simán, tehát nincs külön zsákozás, szatyrozás. ... és gyönyörű. :) Mindjárt kértem hozzá tolltartót és tornazsákot is.
Az anyukák hülyítésére van ez a sok szépség. :)
Minket is érint a kérdés. :)
Aki még olvassa a fórumot, szívesen vennék "friss" tapasztalatokat, ha írtok!
Köszönöm nindenki tanácsát, segítő hozzászólását. Végül Herlitz pillangós táska szett mellett döntöttünk.
Én a topgalt simán mosom gépben 30 fokon. Amelyikban van fém merevítő, abból ki lehet venni, a táska pedig simán mehet a gépbe. Olyan lesz mint az új :)
A mintája annyira nekem sem, csak most épp ezt találtam és lányosról volt szó :) Viszont a formája, beosztása, minősége mindnek szuper és sokféle van. Nálunk ez kezdi most a 3. évet (csak ez már ebben a színben nem kapható):
[link]
Tényleg más az ízlésünk, mert nekem ez egyáltalán nem tetszik. De hát ettől változatos a világ. ☺
Szerintem a Topgal jobb felépítésű.
Nálunk is így volt.Bár én elajándékoztam, de miután kimostam, olyan volt mintha új lenne.Örült is neki a szomszéd kislány!
Köszönöm. A mosógépre gondoltam, de igazad van. Ezeket a kisiskolásoknak készített merevfalú iskolatáskát nem kéne betenni.
Bármelyiket. Vagy gépben gondolod? Ott nem javasolnám. Egy évben 3-4szer bőven elég, kb. a nagyobb szünetekben megsikálni, mosóporral, szivaccsal, kefével..
Mely iskolatáskákat lehet kimosni?
Én is Budmil párti vagyok, szépek vannak, és az szokott a legnagyobb bajom lenni, hogy 3-4 év után még olyan szépek, hogy sajnálom kidobni.. Nekem is az van a hátamon ridikül helyett..
Budmil táskák közt is vannak helyesek és azok bírják a strapát.
Nálunk kijelentette a tanító néni,hogy nem akar meglátni gurulóst,mert itt van lépcső is és a gyerekek csak kűzdenek vele.
Köszönöm a hozzászólást, nekem azonban nem tetszik a gurulós.
Sokmindentől függ...Én őszintén szólva azt néztem előszőr, hogy a fiam kedvencei legyenek rajta, aztán hogy gerinckímélő, merevített legyen, ne legyen túl nagy, és azért annyira drága se legyen...15ezerért vettük tavaly, netről rendeltük, s nem csalódtunk...Bírja még, pedig a fiaméknak szinte mindent hozni-vinniük kell az iskolába naponta, mint egy betontömb, olyan nehéz a táska a sok könyvtől, füzettől, stb......:O De legalább elfér benne minden, és tudom én is cipelni, ha kell...Gyalog járunk...
Én gurulósat vettem a fiamnak. Reggel autóval megyünk, de délután gyalog hozom haza. Iskolában jó, hogy gurul a táska, nem kell cipelni, de szerintem nehezebb a gurulós váza, így hazafele háton cipelni rosszabb.
Én bevallom,kínaiba vettem 4000-ért egy egyszerű iskolatáskát.Mivel kísérnem kell az első évben,így hozom-viszem a táskát.Vándorolni nem fognak,majd csak felsőben,így cipelnie nem kell.
Nalunk a Topgal nagyon bevalt. Amit elsosoknek ajanlanak az szerintem eleg kicsi, en a korahoz kepest egyel nagyobbat vettem neki (elsoben az alsosoknak ajanlottat, utana pedig az ifjusagi hatizsakot). A mostani a harmadik evet kezdi nalunk, hibatlan allapotban :)
Hosszas hezitálás után erről az oldalról rendeltem táskát. Nem volt olcsó, de nekem fontos szempont volt, hogy a kedvenc mesehőse legyen az első táskáján. Nagyon jól párnázott, és kényelmes fogója van, ha én cipelem...
[link]
További ajánlott fórumok: