Datolyás-gránátalmás narancssaláta recept
A Datolyás-gránátalmás narancssaláta hozzávalói:6 adag:
4-5 szép nagy narancs
méz
fahéj
1 marék dió
8 szem datolya
friss menta
1 gránátalma
A Datolyás-gránátalmás narancssaláta elkészítési módja:
A narancsokat egyforma vastagságú karikákra szeleteljük, úgy, hogy a fehér keserű héja ne legyen rajta. Ezt a következőképpen tesszük: A narancs laposabb végéből levágunk egy kis szeletet, épp annyit, hogy stabilan megálljon egy vágódeszkán. Egy éles késsel felülről indulva vastag szeleteket vágunk függőlegesen a héjából, azaz úgy pucoljuk meg, hogy a végén egy csak a narancs húsából álló golyó keletkezzen. Ezt szeletekre vágjuk, és egy lapos tányéron szépen elrendezzük. (A szeletelésnél kicsorgó levet ráöntjük). A datolyát és diót apróra vágjuk. A narancsra mézet csurgatunk, megszórjuk a fahéjjal, és rátesszük a diót, a datolyát, valamint a gránátalma magokat. Néhány levél friss mentával díszítjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. márc. 17. 15:00
A datolyás-gránátalmás narancssaláta elkészítési módja és hozzávalói.