Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Alma-körte saláta kéksajt öntettel recept

Alma-körte saláta kéksajt öntettel recept

Az Alma-körte saláta kéksajt öntettel hozzávalói:
2 adag:

Saláta
2 közepes db alma
2 közepes db körte
10 dkg madársaláta
5 dkg kéksajt (morzsolva)
1 marék dió
1 db citrom
Öntet
4 ek tejföl
1.5 teáskanál fehérborecet
2 ek majonéz
1 gerezd fokhagyma
100 g kéksajt (ízlés szerint )
1 csipet só


Az Alma-körte saláta kéksajt öntettel elkészítési módja:
Szeleteljük fel vékonyan az almát és a körtét egy mandolin szeletelő segítségével. Amennyiben nincs, egy éles kés is megfelel. A szeleteket helyezzük citromos vízbe, nehogy bebarnuljanak. Az öntet hozzávalóit, a tejfölt, a fehérbor ecetet, a majonézt egy habverő segítségével keverjük simára, krémesre. Adjuk hozzá a kéksajtot, az áttört fokhagyma gerezdet, és sózzuk ízlés szerint. A gyümölcs szeleteket helyezzük egymásra, egy szép kis tornyot építve belőlük. Helyezzük mellé a madársalátát, szórjuk meg a morzsolt kéksajttal és a kissé megtört dióval, és oszlassuk el rajta az öntetet.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az alma-körte saláta kéksajt öntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook