Alma-körte saláta kéksajt öntettel recept
Az Alma-körte saláta kéksajt öntettel hozzávalói:2 adag:
Saláta
2 közepes db alma
2 közepes db körte
10 dkg madársaláta
5 dkg kéksajt (morzsolva)
1 marék dió
1 db citrom
Öntet
4 ek tejföl
1.5 teáskanál fehérborecet
2 ek majonéz
1 gerezd fokhagyma
100 g kéksajt (ízlés szerint )
1 csipet só
Az Alma-körte saláta kéksajt öntettel elkészítési módja:
Szeleteljük fel vékonyan az almát és a körtét egy mandolin szeletelő segítségével. Amennyiben nincs, egy éles kés is megfelel. A szeleteket helyezzük citromos vízbe, nehogy bebarnuljanak. Az öntet hozzávalóit, a tejfölt, a fehérbor ecetet, a majonézt egy habverő segítségével keverjük simára, krémesre. Adjuk hozzá a kéksajtot, az áttört fokhagyma gerezdet, és sózzuk ízlés szerint. A gyümölcs szeleteket helyezzük egymásra, egy szép kis tornyot építve belőlük. Helyezzük mellé a madársalátát, szórjuk meg a morzsolt kéksajttal és a kissé megtört dióval, és oszlassuk el rajta az öntetet.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. márc. 16. 12:18
Az alma-körte saláta kéksajt öntettel elkészítési módja és hozzávalói.