Darapuding gyümölcs öntettel, tejszínhabbal recept
A Darapuding gyümölcs öntettel, tejszínhabbal hozzávalói:(4-5 személyre)
A pudinghoz:
0,5 l. tej
5 dkg búzadara
8 dkg kr. cukor v. xillit
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
Gyümölcsöntet:
25 dkg fagyasztott cseresznye (szezonban nyers)
25 dkg fagyasztott málna
5 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
1 cs. vaníliás cukor
őrölt szegfűszeg
őrölt gyömbér
2 dkg étkezési keményítő
1,5 dl víz
A Darapuding gyümölcs öntettel, tejszínhabbal elkészítési módja:
A tojássárgákat a cukor felével elkeverjük és a fehérjét a cukor másik felével habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk a csipet sóval és a darát belefőzzük. (Az állaga egy kissé hígabb tejbedarához legyen hasonlatos.) A tojássárgákat forrón hozzá keverjük a megfőtt darához, és könnyedén elkeverjük a felvert tojáshabbal is. Öntsük üveg tálakba, fagylaltos kelyhekbe, vagy magasabb poharakba, tegyünk rá gyümölcsöntetet. A fagyott gyümölcsöket öntsük egy megfelelő lábasba. Öntsük rá a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt és a többi fűszereket, majd közepes lángon főzzük puhára de úgy, hogy a gyümölcsök még kissé darabosak legyenek (5-10 perc). Ekkor a keményítőt 3 ek. vízzel simára keverjük és a megfőtt gyümölcsöket vele besűrítjük. Nem kell sokáig főzni a keményítővel, ahogy sűrűsödik, már le is vehetjük a tűzről, hisz' a keményítő még hűlés közben is sűrűsödik. Ezt a gyümölcs öntetet kanalazzuk a darapuding tetejére. Kicsit hűtsük, majd nyomjunk rá tejszínhabot és díszítsük gyümölccsel, citromfűvel. Hidegen, melegen egyaránt fogyaszthatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. márc. 18. 06:25
A darapuding gyümölcs öntettel, tejszínhabbal elkészítési módja és hozzávalói.