D-vitamin szerepe a fogyásban? (beszélgetés)
Ezt a cikket most találtam:
A tanulmány szerzői szerint: „A jelen adatok azt mutatják, hogy a D-vitamin-hiányban szenvedő elhízott és túlsúlyos embereknél a D-vitamin pótlása segíti a fogyást és fokozza a csökkentett kalóriatartalmú étrend jótékony hatásait. Minden elhízott embernél meg kellene a D-vitamin szintet vizsgálni, és ha az alacsony, mielőbb meg kell kezdeni annak pótlását.” A D-vitamin kezelés során a kezelőorvos által szükséges mennyiségűnek ítélt gyógyszeres kalciumpótlás is szükséges."
Én jobban pártolom az OGYI által törzskönyvezett készítményeket,főleg amióta egy bizonyos fajta probiotikumról (L...) bevizsgálás után kiderült,hogy egyetlen egy baktérium törzset sem tartalmaz :-D
Az árrol nem is beszélve nem mindegy,hogy 2-3000Ft ,vagy feliratva 2-650 és 60 vagy 90 szemes. de ez csak az én dilim,lehet azért mert a betegellátásban dolgozom és jobban átlátom hogyan működik a gyógyszeripar :-)
Akkor aki sokat napozik, nem is fogy??? ;)
Micsoda dolog ez!?
A PCOS betegeknek szinte kötelező a D3 pótlás,pörgeti az anyagcserét.
Viszont a valamire való D3 vitamin készítmények vénykötelesek,ha biztosra akarsz menni akkor felíratod a háziorvossal,mert az étrendkiegészítőkben amit D3 vitamin néven forgalmaznak 400NE D3 tartalom van szemben a vénykötelesben 1000-3000NE.
A K vitamint termel a szevezet ,igaz a glükozamin jobban felszívódik általa,de aki véralvadásgátlókat szed,azoknak szigorúan tilos a külön pótlás.
A zöldleves zöldségfélék gazdag K2 vitaminban, bőven elég tápálékkal bevinni.
ehhez képest elég sok boltban, gyógyszertárban kapható termékben van együtt a K vitamin a D-vel.
meg, gondolom, az se árt, ha van.
Nem, nem kell a K vitamin a D3 felszívódásához. Tudom, hogy egyes fordító sikervadászok, mint a szendi is ezt írogatják, de nem kell.
Nem olajos magvakkal kell bevenni, ugyanis zsírban oldottan vannak a kapszulákban a leggyakrabban. De ha nem, az sem baj, mert a D3 vitamin kb. 6 hétig halmozódik a szervezetben, s akkor ürül, az alatt az idő alatt pedig valamilyen zsiradék jut a szervezetbe, s tud aktiválódni.
Ne terjesszetek felelőtlen ostobaságokat! Komolyan ne.
Kérdező: a D3 hiány oka lehet a kövérségnek, de fordítva ez nem igaz. Azaz, D3 szedésétől nem fogsz fogyni. Ez ennél sokkal összetettebb folyamat. De mivel kövér vagy, és magyar is, így több, mint 95% az esélyed a D3 hiányra. Ami nem csak a kövérség, hanem számos egyéb betegség okozója is.
Jelen orvosi ajánlások szerint, ha nincs hiányod, nov-márc között 4000NE-t kell szedned naponta. Hogy van-e, azt egy egyszerű laborvizsgálat kimutatja. S ebben az esetben emelni kell a dózist a normalizálódásig.
"Ha édességet kívánunk
Előfordulhat, hogy a szervezetünkben túl kevés a króm. Ez a mikrotápanyag többek között a vércukorszint kordában tartásáért felelős."
Nem azt irtam higy konkrétan ettől lehet fogyni..csupán hogy hozzájárulhat
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
"Egyes tudósok feltételezik, hogy a zsírsejteken található speciális D-vitamin-receptorok közlik a sejttel, hogy az a tartalmát (a zsírt) égesse el energiává, vagy inkább túlsúly formájában raktározza el rosszabb időkre – a szerint, hogy a D-vitamin aktiválja-e ezeket a receptorokat vagy sem.
Az agysejtek, amelyek az anyagcserét, valamint az éhséget és a jóllakottságot kontrollálják, szintén rendelkeznek D-vitamin- receptorokkal. Ha hiányzik a D-vitamin, alábbhagy ezeknek a sejteknek a működőképessége, és a telítettségérzet hiánya vagy csökkenése léphet fel."
K vitamin kell a felszívódáshoz. és érdemes olajos ételekkel együtt bevinni.
amúgy én is olvastam, h segít a fogyásban, de azért ne csak erre alapozz.
Hát a D vitamintól fogyni nem fogsz, az tuti.
Szerepe van az immunrendszer működésében, és mostani kutatások kimutatták, hogy rendesen alul dozíroztuk éveken át. Zsírban oldódó vitamin. Az adagolásáról megoszlanak a vélemények, de szakirodalmak azt írják, hogy nyugodtan szedjük napi szinten az őszi, téli hónapokban.
Én szedem 1,5 éve a C vitaminnal.
Sziasztok most olvastam az egyik posztban a D vitamin fontosságáról a fogyás szempontjából..
A kérdésem hogy aki szedi annak segített?Illetve hogy milyen napi adagolással érdemes szedni és milyen plussz vitamin kell a felszívódáshoz?
Próbálok utánna guglizni de a tapasztalatok érdekelnének.
Köszönöm