D vitamin (beszélgetős fórum)
Ha nem sikerül a fogamzás, abban a D-vitamin hiánya is szerepet játszhat. Egy kutatás szerint D-vitamin, befolyással bír a fogamzóképességre, így ha nem jön össze a baba, annak hátterében ennek hiánya is állhat.
Még oda sem. Hollandiában éltünk,férjem ács rn pedig házi betegápoló.
4 hétig csak a házban ,a vásárlást a lánya intézte,hetente egyszer egy délutánt eljöhetett a családom hozzá,de akkor sem mehettünk sehova,mert a drága Ursulat nem lehetett egyedül hagyni.
Hogy miért jöttünk haza ?
Mert az anyukám strokeot kapott.
És talán a csúnya ezt mondani,de jobb is ,mert ez a bezártság nem nekem való,lányom mondta is hogy anya kezdesz ám becsavarodni.
Ingerült voltam se türelem se semmi
Hála istennek csak 3 hónapot voltam ott tehát 3 váltás,előtte ahol volt állandóan mentünk kirándulni, étterembe , kávézóba.
Ott 7 évig voltam , a beteg halála után ott laktunk míg haza nem költöztünk.
Jövő héten jönnek hozzánk látogatóba.
Ha figyelmesen olvasod, azt is írja, hogy nyáron, azaz ezekben a hónapokban nem feltétlenül szükséges bogyó formájában magunkhoz venni. A napi szükséglet biztosításához elegendő napi fél óra!! napozás.
Persze nem a forró napon, de félárnyékban, és egy kicsit több időt, hogy visszapótolja a szükségletet, majd utána lesz elegendő a szintentartás. Kora délelőtt, amíg nem éget a nap, egy kis kellemes séta, vagy éppen a saját kiskertben motyogni, locsolni valamennyit. Kellemest a hasznossal összekötni. :))
Köszönöm !
Rá kell szokni a guglizásra.
Sosem szoktam de amint látom mindig minden válasz ott van .
A D-vitamin hiány tünetei között felsorolja a fáradékonyságot és a depressziót. És a többit is...
A tüneteket azért kérdeztem mert a lányomnak (18 éves ) esténként halálfélelme volt.
Majd mondta, hogy valahogy semmihez semmi kedve és egyre rosszabb a hangulata. Orvos szerint nem pszichés.
Minden vizsgálat negatív,csak a D vitamin nem.
Esetleg valakinek hasonló tünet?
Mert nekem semmi nem volt,IR miatt lett nézve.
Persze jobb félni (az UV sugárzástól) mint megijedni. De azért még a kora-délelőtti órákban, és inkább pl. fa árnyékában ülve, azért nem árt naponta valamennyit kint lenni. Engem pl. az sem riaszt vissza, ha egyik saroktól a másikig, vagy egyik üzlettől a másikig napos oldalon menni. Hiszen ezeket percek alatt meg lehet járni, és nem órákig való forró napsütésben lenni.
Szerintem az "óvakodjunk az UV sugárzástól" tanácsok inkább a strandolóknak, vagy a mezőgazdasági dolgozóknak szól. Gondolom én.
Na most utána érdeklődtem, szakorvos kérhet.
Csak háziorvos nem.
5-6 éve gyereknek is kellett fizetni. Most őszintén megmondom, nem tudom fizetős vagy sem?
Azt szoktam látni, hogy a laborban kérik a D vitamin vizsgálatot és fizetnek érte, 15 e. Ft körül, de most olvastam, hogy a vizsgálat ára: 4 620 Ft SYNLAB-nál.
Köszönöm !
Nem ingyenes ??
Szakorvos sem kérheti ?
Tesómnak endokrinológus nézte itthon.
Az a tanácsom, hogy menj el a háziorvosodhoz és mond el neki, hogy D vitamin hiányod volt. X egységet kaptál, szeretnéd folytatni, legyen szíves felírni.
Ha normális az orvos megteszi.
A D vitamin mérés hazánkban nem ingyenes, de fizetősen elvégzik a laborok a vizsgálatot.
Jó egészséget!
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban?
- Magzatvédő vitamin: Elevit vagy Gravida? Szerinted melyik?
- Milyen vitaminokat szedjünk az Atkins kúra alatt?
- Többet nem veszek be egy szem gyógyszert se csak vitaminokat. Élhetek így életem végéig?
- Ismeri valaki a Lenkei-féle életerő vitamint? Vannak tapasztalatok? Hol lehet beszerezni?
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?