Cukorbetegség kutyánál (tudásbázis)
Szia! A képen látható kutyus nem az enyém, ő talált kutya. Az enyém keverék, 14,5 éves, szóval nem mai "gyerek". Egyelőre az orvos nem mondta biztosra, kivizsgálásra lenne ehhez szükség. Sajnos, a korára való tekintettel megfontolandó, hogy mi legyen vele. A héten el kell döntenem a sorsát.
A tünet, amit észlelek nála az, hogy állandóan liheg, borzolt a szőre, és a nyáron gyakran ivott vizet, sokat nem, csak sűrűn. Étvágya van, de ennek ellenére soványnak ítélem meg. Sajnos, nem ő az egyetlen állatkám, így túl sokat áldozni (pénzt) nem tudok rá.
Szia.Csak nem gond van a kutyusoddal?:(Sajna ezek a spánielek elég kényesek:(
A cukorbetegséről túl sokat nem tudok,mert nekem az előző spani vesebetegségben halt meg,de amikor kezdődtek a tünetei,cukorbetegségre gyanakodtam,s akkor érdeklődtem a téma felől.Valmi olyasmik vannak,hogy hirtelen sokat híznak de legtöbbször inkább fogynak,sokat isznak.Vért vesznek tőle,s úgy tudják kimutatni a szinteket,mi mennyi nála.Kezelhető a betegség,állatoknak is van inzulin,diétás tápok stb.Örökölte a betegséget vagy az étrend okozta,esetleg ha sok stressz érte...Sajnos a spánielek hajlamosak is az ilyenre:(De olyan gyönyörűek.
Rákerestem a google-ban, és ott elég kimerítő választ kaptam erről a betegségről.
Esetleg van valakinek ilyen betegségben szenvedő kutyusa? Hogyan kell nap mint nap ellátni ezeket az állatokat? Várom a hozzászólásokat.