Cukorbetegség-Inzulin! Aki tud segítsen nekem! (beszélgetés)
tudod hányan vannak?! Még fiatalabbak is.... a sok műkaja, a genetikai hajlam, és a lustaság megteszi hatását. Egyre többen vannak/ lesznek 2es típusú diabosok, lényegében még gyerek korban... Sajnos...
Ja, és persze a lázadó kamasz, pláne, ha nemtörődöm szülővel van megáldva, a diétát sem nagyon hajlandó tartani...
ha a szülői háttér ilyen a betegségükkel kapcsolatban, akkor nincs min meglepődni a lány hozzáállásán....
Azért az a mennyiségű szénhidrát, amit bevisz egy vonatút alatt... durva. Milyen cukrai lehetnek??? 20-30 körüli inzulin nélkül??? Inzulinnal meg lerántja 10 körülire????
A kedvezményeket mind el fogja veszíteni iylen hozzáállással....
sajnáltatni akarja magát.... illetve me biztos, h hazudja. Lehet valóban diabos, csak nem 1es típusú....
Testalkata milyen?
adójóváírás jár neki, de ahhoz ugye kell, h legyen hivatalos jövedelme.
Amíg diák (max 22 éves koráig) pedig jár neki az emelt családi + utazási kedvezmény, ingyen tankönyv, stb. Viszont, ha ennyire trehongya módon kezeli a dolgot, akkor a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, stb után kérdéses, h az új rendelet értelmében kapja-e a 90%-os kedvezményt.... Nem nagyon lehet átvágni a szakorvost. 3 havonta kér a kontrollon egy hemoglobinA1C-t és máris bukta utca van... Az az érték 3 hónapra visszamenőleg kimutatja az átlag vércukrot, így egyből kiderül, ha nem adta az inzulint, vagy a diétát nem tartotta, mert nem a határértékben lesz az értéke....
Viszont hozzátenném, h meg is érdemli, ha megvonnak tőle dolgokat, amennyiben így áll a témához.... a szövődmények kezelését meg majd állam bá fizesse (rajtunk keresztül)??????
Na visszaolvastam a levelet, azt írta két hónapja nem inzulinozza magát.....
Igen, csak akkor nem értem miért hazudja azt, hogy ilyen beteg, mi haszna van belőle?
Annyi támogatás jár, hogy ha diabetológiára jár, akkor az ő javaslatára, 90% támogatással kapja az inzulint, a tűt, a vércukormérő stixet, valamint a diabetológus írhat fel neki 6 évre vércukor mérő készüléket,amiért nem a teljes árat kell fizetni. .
De, ha szociálisan rászoruló, akkor kaphat közgyógy igazolványt az önkormányzatnál kell igényelni.Más kedvezményről, én, nem tudok.
Azt pedig ne hidd el, hogy napokig nem adott magának inzulint, mert akkor hypoglikémiás rohama lett volna, és elviszi a mentő!!
Dehogyisnem lehetseges!
Ha kihagy egy etkezest vagy, csak annyira kevesett eszik egy nap, amennyit meg inzulin nelkul is bir a szervezete akkor miert ne lehetne??,
Szia!
Amennyiben valós a kérdésed. a válasz világos. Olyan NEM fordulhat elő, ha valaki Inzulinos, hogy napokat kihagyjon és ne adja be magának. Ha így tenne, annak komoly következménye lenne. Csodálom az ismerősöd, s egyben kétséggel fogadom az állítását.
sztem ő nem 1-es típusú diabos, hanem 2-es típusú. Ha 1-es lenne, akkor biztosan nme engedhetné meg magának ezt a luxust, h nme adja be az adagot.
Ha elég súlyos (nagyon magas cukrok vannak, diétával, gyógyszeresen nem kordában tartható), akkor a 2-es típusúak is kapnak inzulint.
A diabétesznek több formája van. Kérdezd meg tőle, h ő melyik. Remélhetőleg tud rá válaszolni :)
További ajánlott fórumok:
- Szülés után nagy maradt a hasam, aki tud, kérem segítsen nekem!
- Kérdés! Ha van köztetek ügyvéd segítsen nekem!
- Férjem hirtelen lett cukorbeteg, segitsen aki tud tanácsokkal, esetleg étrenddel, mire figyeljek?
- Állást keresek sűrgösen...ha valaki tud nekem mondani honlap címeket, ahol állást találhatnék, kérem segitsen
- Aki Hofiban otthon van, segítsen nekem!!
- Hello!Kérem segitsen nekem valaki, hogy miért nem tudok képeket feltölteni a facebookra, netán van valami spéci dolog a töltéssel kapcsolatb