Cukorbetegség esetén megengedett-e a 90 napos diéta? (tudásbázis)
Gratulálok!
Szép teljesítmény mindkettőtök részéről! Köszi, hogy írtál ide, így előkerült ez a fórum, és én is, mások is örömmel olvashatjuk.
karaterő lenne pedig, semmi más
a férjednek el van írva mennyit ehet. Csökkentett szénhidrát sok kis részre felosztva, ez a legjobb. Én így fogytam le anno 47kg-ot és a mai napig tartom, csak emeltem az adagokon és a fehérje mennyiségen a sport miatt. Sokszor egyetek, értelmes dolgokat, csökkentett szénhidrát és azokat is jobb féléből. Egy glikémiás indexet nézz át és fogyni fogsz. Ja és SPORT!!!
Nem véletlenül mondják sokan, hogy minden az agyban dől el. Mivel fogyasztói társadalomban élünk megszoktuk, hogy szinte mindent megvehetünk és nagy a kísértés.A lemondás pedig nehezen megy.
Köszönöm a hozzászólásaidat!
Lemondások nélkül sem fogyás nincs, sem bármi változás.
Itt alapvető mentalitás-beli váltás kell:
elismerni, hogy "igen, én nem tehetek meg mindent".
Ha ezen az ember túlvan, nem tartja lemondásnak.
mi pl. kitaláltuk, hogy a krumplit/rizst répával heéyettesítjük.
Karikára vágom és teflonserpenyőben átpirítom (először fedő alatt, majd anélkül)
Már a riszt is helyettesítettem kiskockára vágott répával töltött tökben a darált hús mellett.
Tökéletes.
Ezen kívül sokszor persze saláta a köret.
nincs baj a magyaros kajákkal.
én pl. mindent füstölt szalonnával kezdek - na, így ment le az említett 8 kiló!
Sajnos a párom nem mindig tartja, be a diétát. Cukros ételeket ugyan kerüli, de szeret jó magyaros kajákat enni és a mennyiséget is lehetne csökkenteni.
A 90 napos diétázó kolléganőim között is van aki többet visszaszedett, mint amit leadott, de van aki tudja tartani a súlyát.
nekem nem kétséges, hogy igaz,
csak az ember gyarló és kényelmes.
Nagyon furcsa mindenkinek, akinek elmesélem, hogy a gabonafélék/lisztek mennyire károsak, hiszen étizedek óta a gabonák/rostok/teljeskiőrlésű és egyebeket verik a fejünkbe.
Közben az egész biológiailag/élettanilag bizarr.
Háát, ha a párod rendesen csinálja a cukorbeteg diétát, akkor valószínűleg jobban jársz, ha Te csatlakozol hozzá.
A csökkentett szénhidrát tartalmú sok, kisebb étkezésből álló egészséges étrend a legjobb diéta fogyni vágyóknak.
Felgyorsítja az anyagcserét, kiegyensúlyozza a gyakran felborult szénhidrát-anyagcserét. A szervezet idővel rájön, hogy folyton kap kis mennyiségeket, nem kell raktározni és elkezdi leépíteni a raktárait, mert nincs rá többé szüksége.
Ugyan lassabban kezdődik el a fogyás, bár 90 nap alatt valószínűleg ugyanannyit fogsz így is fogyni, de ennek az eredménye könnyen megtartható, ráadásul a diétát tovább is lehet tartani.
A környezetemben ahányan eddig 90 naposoztak, mind számolták vissza a napokat, annyira kínlódtak. És a legtöbben néhány hónap után visszahíztak.
Köszönöm a segítségedet!
Közben elkezdtem olvasni a Szendi Gábor oldalán a paleolit diétáról, nagyon érdekes és talán igaz is.
Erről a diétáról még nem hallottam, de utána nézek.
Köszi.
a paleolit diéta járható út Nektek is.
Cukros ugyan nem vagyok, de 8 kg lement 2 hónap alatt csak a krumpli+rizs+cukor+liszt megvonásával.
Szerintem cukorbetegség esetén ne kezd el a 90 napos diétát.
Hiszen neked már diétáznod kell, meg van adva, hogy mennyi fehérjét, szénhidrátot kell ill. ehetsz naponta.
Mivel a 90 napos diéta alapja a tápanyagok szétválasztása ill. folyadék nap, nem tudom, Te hogyan kivitelezed a megfelelő tápanyagbevitelt. Főleg kkor, ha gyógyszert/inzulint is kell szedned.
További ajánlott fórumok:
- Banki hitellel kapcsolatban kérném a segítségeteket! 90 napos elmaradás esetén, ha ki tudja valaki fizetni, meg lehet egyezni a bankkal?
- A Biblia szerint milyen esetekben megengedett a válás? Csak paráznaság esetén?
- Normál, 26-28 napos ciklus esetén mikor teszteltél pozitívat?
- Hányás hasmenés esetén 8 hónapos babának mit lehet adni?
- Tud valaki segíteni nekem, mely közeli hozzátartozó halála esetén jár a 2 napos rendkívüli szabadság?
- Mitől van vérzés normális ciklus (28 napos) esetén már a 20. naptól, ha folyamatos kivizsgálások ellenére "tankönyv szerinti" vagyok?