Cukkini tök töltve recept
60 perc
Kalóriaszegény
A Cukkini tök töltve hozzávalói:
1 zsenge tök
10 dkg füstölt szalonna
50 dkg darált pulykahús
2 tojás
10 dkg rizs
15 dkg gomba
2 dl tejföl
4-5 dkg vaj
só
A Cukkini tök töltve elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk, kettévágjuk. Belsejét kivájjuk, és az így keletkezett üreget megtöltjük a töltelékkel. Töltelék készítése: A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a forró zsiradékban kicsit megpároljuk a darált pulykahúst. A tűzről levéve beleütünk 2 egész tojást, hozzákeverjük az előre félig megpárolt rizst, és az apróra összevágott félig megpárolt gombát. Ízlés szerint teszünk bele kevés sót, néhány kanál paradicsompürét, és az egészet jól összekeverjük. Megtöltjük vele a félbevágott, kivájt tököket. Egy tűzálló edény kivajazunk és belehelyezzük a megtöltött tökfeleket. Az egészet leöntjük tejföllel, és 160o C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: dobos, 2008. júl. 8. 13:44
A cukkini tök töltve elkészítési módja és hozzávalói.