Cukkíni tejfölös hagymával recept


4 kis cukkíni,
2 db egész tojás,
kevés graham liszt
só,
ízlés szerint őrölt bors,
a hagymához:
2 dl tejföl 12%-os,
3 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
ízlés szerint só, bors.
A Cukkíni tejfölös hagymával elkészítési módja:
A cukkíniket megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbnit sütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180 fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 Perc), és leszűrve tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen. Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és a karikákat szétszedjük. A forró olajon megsózzuk, fedő alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc), majd meghintjük a törött borssal és a tűzről lehúzzuk. Ráöntjük a tejfölt, jól összekeverjük, és kihűtjük. Egyszerűen készíthető, finom vendégváró étel
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. szept. 16. 22:35
A cukkíni tejfölös hagymával elkészítési módja és hozzávalói.