Csülök vadrizzsel recept
180 perc
A Csülök vadrizzsel hozzávalói:
1 nagy füstölt főtt csülök
sör ( 1-2 üveg )
5-6 gerezd fokhagyma
vadrizs
A Csülök vadrizzsel elkészítési módja:
Egy nagy lábasban vizet forralunk majd a füstölt csülköt beletesszük,felöntjük a sörrel és vízzel hogy a csülköt ellepje,beletesszük a fokhagymákat és kb.1,5 óráig főzzük.Akko jó ha már puha és a csont is kilazult.Természetesen annyi sört használunk amennyit akarunk ki hogy szereti.Miután a csülköt úgy ítéljük meg hogy hamarosan kész,áttesszük egy cseréptálban mellé szedünk a levéből hogy ott tovább puhúljon.Mikor már majdnem kész mellé öntjük a vadrizst és felöntjük annyi húslével hogy ellepje.Innen már csak kb 15-20 perc és kész az étel.
Amíg sütjük a csülköt célszerű időnként locsolgatni így puha lessz.A csülköt a sütőben kb 1,5 órát kell még sütni hogy tényleg omlós legyen.
Vigyázzunk mert a rizs ha nem figyelünk könnyen leéghet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Csikobelló, 2008. dec. 3. 19:03
A csülök vadrizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.