Csontrikulás kezelése Aclasta infúzióval (beszélgetés)
Állítólag soha semmivel nem értek el olyan jó eredményeket a csontritkulás kezelésében, mint a progeszteronos krémmel.
A K2 vitamin és a D vitamin is nagyon fontosak. Ezek a cuccok viszonylag olcsón beszerezhetők az iHerb webáruházból, progeszteronkrém is. (K2-ből a LifeExtension márkájút érdemes rendelni.)
„A csontozat egy élő szövet, amely folyamatosan megújul. A csontozat fenntartásának elő lépése, hogy az elöregedett csont lebomoljon. Ezt a munkát az osteoclast nevű sejtek végzik. Amikor az osteoclastok aktivitása túl nagy, nagy lyukak alakulnak ki, amelyek gyengítik a csontot és ez vezet a csontritkuláshoz. A K2 vitaminnak kulcsszerepe van az osteoclastok túlzott aktivitásának megfékezésében és a csontozat leépülésének megakadályozásában. Az osteoclastok által hátrahagyott lyukakat az osteoblast nevű sejtek javítják ki. Az osteoblastok egy osteocalcin nevű fehérjét választanak ki, amelyek, amikor aktiválódnak, lehetővé teszik a kalcium beépülését a csontokba. Az osteocalcin kalcium-kötő képességéhez K vitaminra van szükség, míg az osteocalcin szintéziséhez D vitamin szükséges.
A K vitamin így két alapvető előnnyel jár a csontok számára. Leállítja a csontok túlzott lebomlását, kikapcsolva az osteoclastok fölös aktivitását, és fokozza az új
csont képződését, lehetővé téve, hogy az osteocalcin a vérből a kalciumot a csontokba építse” (Szendi Gábor blogjáról)
Érdemes elolvasni ezt a könyvet:
Dr. Alan R. Gaby: Hogyan gyógyítható és előzhető meg a csontritkulás?
Igen, az ára is borsos, de a mellékhatásai pedig elborzasztóak.
Sajnos a hatásáról még nem tudok semmit.
Köszi Zsóka a válaszodat.
Remélem lesz valaki, akinek van tapasztalata ez ügybe.
Nekem is felajánlották. Aztán az árát is megtudtam... :(
Megkérdeztem több szakembert is...
Szóval nem hiszem, hogy ez megoldaná a gondot.
Inkább természetesen szeretnék megöregedni.
Eszem a mákot, a diót, a szezámmagot... sajtféléket.
Ismerem a mákolaj jótékony hatását, de ide már az kevés.
Köszi szépen.
Szia!
A kérdésedre nem tudok választ adni, viszont olvass kicsit a mákolaj hatásáról.
Üdv.:enissa
Sziasztok!
Valaki kapott már Aclasta infúziót a csontrikulása kezelésére?
Elég sok rossz mellékhatást olvastam az ismertőben, ezért érdeklődöm.
Előre is köszi a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére?
- A méhnyakrák tünetei és kezelése
- Pajzsmirigy-alulműködés gyógyszeres kezelésének bővítése
- PCOS kezelése gyógyszerrel (merckformin, metformin)
- Másfél éves babát mikor kell kórházba vinni hányás-hasmenés esetén? Mi a kiszáradás olyan első jele, ami már csak infúzióval kezelhető?
- Kinek van csontrikulás a hátában? Harmincas években járók, mik a tapasztalatok?