Csokoládés őzgerinc recept
50 perc
Zsírszegény
A Csokoládés őzgerinc hozzávalói:
14 dkg vaj
21 dkg porcukor
4 tojás
fél csomag vaníliás cukor
10 dkg reszelt csokoládé
12 deka őrölt mandula
fél csomag sütőpor
1 marék zsemlyemorzsa
A Csokoládés őzgerinc elkészítési módja:
14 deka vajat 21 deka porcukorral, 4 tojás sárgájával és fél csomag vaníliás cukorral fél óráig keverjük, azután 10 deka reszelt csokoládét, 12 deka őrölt mandulát, fél csomag sütőport és egy marék zsemlyemorzsát adunk hozzá.Legvégül a 4 tojás kemény habját elegyítjük a tésztához, aztán vajjal kikent, lisztezett formában lassú tűznél sütjük. Sütés után, ha kihűlt, cukros csokoládémázzal vonjuk be, s hosszú szeletekre vágott mandulákat szórunk bele.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2019. ápr. 21. 18:56
A csokoládés őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.