Csokis magyar pite recept
A Csokis magyar pite hozzávalói:MAGYAR PITE:
Tészta;
60 deka liszt,10 deka zsír turmixolva,10 deka cukor,2 egész tojás,fel csomag szalalkáli,1,5 deci tej.
Krem;
1,2 liter tej,5 deka kakaó vagy 2 rúd főzőcsoki,14 evőkanál cukor,.8 evőkanál liszt 20 deka margarin.
A tetejére:15 deka olvasztott főzőcsoki
A Csokis magyar pite elkészítési módja:
Elkeszites; A teszta hozzavaloit jol eldollgozuk es eloszuk 4-5 egyenlo reszre,elnyujtjuk es lapokat sutyunk ki belole. A krem elkeszitese: A tejet felteszuk forrni,közben a lisztet a kakaót es a cukrot egy kevés tejjel simára csomómentesre kikeverjük és ha felforrt a tej akkor sűrű kevergetés közben beleontjuk és megfőzzük. Ha besűrűsödött a krém ,levesszük a tűzről és a 20 deka margarint elkeverjük benne hogy elolvadjon. A lapokat megkenjük a keremel és az utolsó lap tetejét bevonjuk olvasztott csokival. Egy napot állni hagyjuk,hogy puhuljon a tészta,másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. dec. 14. 14:40
A csokis magyar pite elkészítési módja és hozzávalói.