Csokis-diós kocka recept
A Csokis-diós kocka hozzávalói:* 18 dkg porcukor
* 8 tojás
* 2 kk kakaó
* 18 dkg darált dió
* 1 ek zsemlemorzsa
* 1 cs sütőpor
a mázhoz:
* 15 dkg vaj
* 1 ek tej
* 15 dkg cukor
* 3 ek kakaó
A Csokis-diós kocka elkészítési módja:
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. 2. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük. A habot lazán a tésztába forgatjuk. 3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy deszka segítségével fordítsuk vissza. 4. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a mázat. A vajat és kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és 3 ek kakaót belekeverünk (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg. 5. Amikor megdermedt (kb.1 óra múlva), a tésztát kockára felvágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Juluska, 2009. dec. 16. 23:52
A csokis-diós kocka elkészítési módja és hozzávalói.