Csokimáz készítése (beszélgetés)
18. Panka-8
2016. márc. 20. 22:25
Én a felolvasztott étcsokihoz kókuszolajat teszek. Az már szobahőmérsékleten is megszilárdul. 100g csoki+egy kiskanál kókuszolaj.
17. Luijza
2016. márc. 20. 20:45
próbáld ki a bolti csokimázat.
16. SzánI. (válaszként erre: 12. - Youlcsi)
2016. márc. 20. 17:49
A milka egyáltalán nem lágy ha melegítem. Gőzfürdőztetem, de akkor is csak kenni lehet. Önteni, vagy belemártani egyáltalán nem.
15. jkléő. (válaszként erre: 10. - Micimaci87)
2016. márc. 20. 15:14
Köszönöm szépen.
14. neomama
2016. márc. 20. 13:26
En is furdoben olvasztok csokit, de sose teszek bele olajat. Addig kell gozben melegiteni amig olyan folyekony lesz, mint pl. a paradicsomleves. Ugy sokkal egysegesebben kenheto.Sot! Kenni sem kell, mert szep folyik mindenhova. Hutoben ha megdermedt, kesobb szomahomersekleten is kemeny marad!
13. Klingy 15 (válaszként erre: 11. - Hanami)
2016. márc. 20. 13:00
Én is party-tortabevonóból,de nekem mindig kell bele jó két kanál olaj,csak akkor sikerül.
12. youlcsi (válaszként erre: 5. - SzánI.)
2016. márc. 20. 11:59
szerintem habcsóknál jobban jársz, ha nem öntöd/kened, hanem belemártod.
a milka nem hinném, hogy a legjobb erre. annyira lágy csoki, hogy ha mégis, tuti nem tennék bele semmi mást pluszba.
amúgy sima tortabevonó csokiba 3-4 deka margarint szoktam beletenni.
11. Hanami (válaszként erre: 5. - SzánI.)
2016. márc. 20. 10:32
Mindig 1-2 kanal napraforgo olajat hasznalok,es eppen csak osszemelegitem a csokival.Kedvencem a party tortabevono,de tablas csokival is szoktam.
10. micimaci87
2016. márc. 20. 10:28
én sokszor szemre csinálom, de most neked kikerestem a receptet:)
9. micimaci87
2016. márc. 20. 10:27
a tortára való adag esetén 28-as formában: 150 g csokit 100 ml tejszínhez + 2 gr zselatin
8. jkléő. (válaszként erre: 7. - Micimaci87)
2016. márc. 20. 10:25
Mennyi tejszínben mennyi csoki ? Gondolom nem mindegy.
7. micimaci87
2016. márc. 20. 10:00
Én tejszínben melegítek fel étcsokit (50%) és teszek bele nagyon pici zselatinport. Nekem eddig ez vált be a legjobban...szépen folyik a tortán is és megfagy:)
6. SzánI.
2016. márc. 20. 08:51
Szerintem a csoki olaj / vaj kombináció erre nem jó.
5. SzánI.
2016. márc. 20. 08:50
Hogyan tudom akkor szobahőmérsékleten szilárddá tenni? Házi habcsókot készítek és lehelletvékony máz kell rá. Valahogy nem ment tegnap.
Milkacsokit olvasztottam. Bele egy kis ráma. De úgy kentem rá nem lehetett önteni. Vastag is lett.
Úgyhogy keresem azt a csokimázat ami szobahőmérsékleten megszilárdul és vékonyan lehet csurgatni.
4. globus (válaszként erre: 3. - Sajtostallér)
2016. márc. 20. 08:39
Ha több olajat öntesz a szükségesnél (nem tudok pontos méretet), a csoki csak hűtőben válik szilárddá. Asztalon, szobahőn újra ragadósan folyós lesz.
3. sajtostallér
2016. márc. 20. 08:18
Vízfürdőben felolvasztom a tortabevonó csokit, jó nagy löttyintésnyi étolajat teszek hozzá.
Elkeverem, és kész.
2. 4740439ec6
2016. márc. 20. 08:14
Én a Tibi étcsokit szoktam mindig felolvasztani,pici olaj bele és kiválóan kenhető.
1. SzánI.
2016. márc. 20. 07:13
Hogyan kell készíteni csokimázat, amit nagyon ékonyan tudok kenni és meg is keményedik? Mint pl a négercsókon.
További ajánlott fórumok:
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Kecskesajt készítése
- Házi fagyi készítése (ötletek, receptek)
- Rántás készítése indukciós főzőlapon
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Hogyan kezdjek hozzá egy kutyház készítéséhez?