Csodasövényt ültetett már valaki? (tudásbázis)
Mézalmácska (Amelanchier lamarckii )
Miért válassza ezt a növényt?
Vegyszermentes biogyümölcs, az Ön kertjében már júniusban .
gyönyörű fehér virágpompa ( Ezt meg kell tapasztalnia!)
minden évszakban más színű dekoratív lombozat ( Lélegzet elállító. Ismeri ezt az érzést ?)
hatalmas termőképesség (A bőség ami lenyűgöző!)
különlegesen ízletes gyümölcsök ( Garantáljuk, ha egyszer megkóstolta, örökké nyelvén fogja érezni a mézalmácska semmihez nem fogható ízét. )
vitamin és ásványi anyag "bomba" egész évben ( Akinek fontos családjának kirobbanó egészésge, akkor :mézalmácska. )
vegyszermentes biogyümölcs ( Őn lesz a vegyszermentesség garanciája. )
csodálatos nyírott vagy természetes sövény
igénytelen, kevés gondozást igénylő növény
Sövénynövény:
Elegáns megjelenésű luxus növény.
Jól viseli a legtöbb talaj fajtát, de a nedves, jól vízáteresztő talajt kedveli a legjobban, valamint a napos és félárnyékos helyet. . Mínusz 25 fokig fagytűrő.
Lombhullató sövénynövény, maximális magassága akár 10 m is lehet.
Nyírott és természetes sövényként is dekoratív.
Lombozata tavasszal lilás-barna, nyáron sötét zöld, ősszel narancs, bordó, és sárga színekben pompázik.
Öt szirmú lecsüngő fürtszerű fehér virágzata kora tavasszal, általában áprilisban díszíti..
Termése kis almaszerű rendkívül ízletes, mézes-pikáns extra delikátesz gyümölcs, amely már júniusban érik, így a primör gyümölcsök közé tartozik.. Vitamin tartalma, és ásványi anyag tartalama egyedülálló. Gyümölcse sokféle formában tartósítható, felhasználható.
Madárbarát kert nélkülözhetetlen növénye.
Előnyei:
1. nagy termőképesség
2. korai, rendkívül ízletes és értékes gyümölcsök
3. lélegzet elállító virágözön
4. dekoratív lombozat
5. igénytelen, kevés gondozást igénylő sövénynövény
6. madárbarát-kert nélkülözhetetlen növénye
Mostanában nem nézem, pedig van tv több is.
Tehát szerinted ez az ehető sövény csak mese?
Sokat kell locsolni, s esetleg egy kis műtrágya (pétisó, ez a legolcsóbb és egyben legjobb) sem ártana neki.
S minél többet nyírjátok, annál jobban bokrosodik.
Egyébként azt a sövényt nézve az szokott az érzésem lenni: naponta manikűrollóval mennek végig rajta, olyan hibátlan szinte mindig. :D
(Fényképek az 1-es naplómban.)
Ez nem így van!
Nem voltam rest, elmentem, s lefényképeztem azt a mesesövényt amiről az előző bejegyzésben írtam. Kb. 6-8 éve telepítették. Fagyal! Teszek fel képeket róla az 1-es naplómba. Hetente nyírják. Két kicsi gyerekük van. De ez nem gond, mert a rendszeres nyírás következtében nem is érik be a bogyó.
Konkrétan láncfűrésszel vágtuk derékba. :(
Ha tudnék ajánlani más fajtát, nem ezt vettem volna.
Bár, talán most már tudom, milyet vennék. Van a környékünkön egy állandóan gyönyörűre metszett sövény. Majd megkérdezem, mi a neve. Szerintem puszpáng (latinul Buxus, azon belül is a legelterjedtebb, apró, nem bőrös levelű fajta). Azt ajánlanám. Akkor is, ha eleinte lassan nő. Szépre vágni azt sem könnyű; ők hetente foglalkoznak a nyírással. De meg is látszik!
Neten vettem 2006-ban.
Megnézheted az 1-es naplóm 39., 29., 28., 14., 2. és első oldalán.
Ha még egyszer sövénytelepítésre adnám a fejem, ilyet biztosan nem vennék. Nem örökzöld, mint sok más, igaz lassabban növő társa; viszont eszméletlenül nő. A középső ágai már 5 cm vastagok, tehát sövénynyíróval nem vágható.
Én szerettem volna, de lebeszéltek róla.
Olyan kerítésünk van 100 méter(!!!), hogy nincs betonalja és hol ilyen, hol olyan idegen kutyák bemászkálnak.
Már így vettük a házat és gondoltam erre a megoldásra.
Akinek viszont van, az azt mondta, hogy pont az aljánál nincs fedés, mert fásra nő a szára.
A magasságával viszont folyton kínlódni kell, mert tényleg nő, mint a bolondgomba.