Csirkemájas rántott palacsinta recept
A Csirkemájas rántott palacsinta hozzávalói:8 személy részére: kis fej hagyma 80dkg csirkemáj 3 ek
olaj 1 mk.majoranna 1 ek.liszt 1 dl tej 16 db palacsinta A mártáshoz: 1 alma 2 szál újhagyma 8 ek
majonéz 4 ek
tejföl
A Csirkemájas rántott palacsinta elkészítési módja:
Felforrósítjuk az olajat,megfuttatjuk benne az apróra vágott hagymát,rátesszük a felkockázott májat,borssal,majorannával fűszerezzük,gyakori kevergetés mellett 10 percig pírítjuk.A májra rászórjuk a lisztet,jól elkeverjük,és beleöntjük a tejet.Sózzuk,és egy-két perc alatt egybefőzzük.Kihűtjük.A palacsinta közepére teszünk egy-két kanál májas masszát,kocka alakura hajtogatjuk,és a szokásos módon panírozzuk,de kétszer,nehogy szétjöjjön sütés közben.Bő forró olajban világosbarnára sütjük,majd szalvétára kiszedve leitatjuk róla az olajat.A mártáshoz megtisztítjuk és lereszeljük az almát,összevágjuk a hagymát.Az almát összekeverjük a tejföllel,a majonézzel,a hagymával,és a palacsinta mellé tálaljuk.
Melegen ajánlom!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Tünemény, 2009. jún. 8. 19:00
A csirkemájas rántott palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.