Csirkecomb elkészítéséhez van valakinek jó receptje? (tudásbázis)
Szia!
Ma megint megsütöttem, de ugyanúgy csináltam, esetleg talán több tejszínt öntöttem alá, de ez olyan Milli márkájú volt és darabokban jött ki a tejszín a dobozból, nem folyt.No, gondoltam, ennyit a szaftról akkor... De sikerült, szaftos lett, igaz, mikor kihűlt, a szaft is megszilárdult... :O
De finom lett megint! :)
ha még nem unod nekem is van egy sajtos, tejszínes recemptem.
a csirke combot (mellét is lehet) sózod borsozom, a csont mellé foghagyma tüskéket is lehet szúrni tepsibe fektetem, 2 dl főző tejszínbe 1 ek kechup, 10 dkg kockázott füstölt szalonnát és reszelt füstölt sajtot keverek ezt ráöntve megsütöm. igazán finom étel lesz belőle.
Jó étvágyat
Ja, lehet... :)
Római tál... hát, azt előbb vásárolni kéne... :)
Igen van.
Halászlé:
1 csirkecombhoz (egy egészhez- alsó és felső comb)kb. 50 darab gombostű kell. Jól bele kell szúrkálni a húsba és mindent ugyanúgy csinálni, mint ha halszeletből készítenénk, csak tovább kell főzni.
Csirkecomb és krumplipüré
Hozzávalók (2-3 személyre): 8-10 csirkecomb, 8-10 fej krumpli, 1 nagyobb (vagy 2 kisebb) fej vöröshagyma, 1-2 zöld (nem csípős) paprika, 1-2 gerezd fokhagyma, őrölt csemegepaprika, só, olaj, víz
A hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy lábasban, kevés olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadunk két teáskanálnyi őrölt pirospaprikát, és szép pirosra keverjük az alapot. Pár perc múlva ráöntünk két deci vizet, rászórunk két teáskanálnyi sót, majd a lepréselt fokhagymát is elkeverjük a lében. Ha felforrt, belehelyezzük a lábasba a megmosott csirkecombokat, és még 2-3 deci vizet adunk hozzá (hogy a lé ellepje a húst). Lefedjük, és tizenöt-húsz percig főni hagyjuk. Ezután kivesszük a combokat, kivajazott tepsire helyezzük (akár néhány kanál főtt hagymát is rákanalazhatunk), és előmelegített sütőben, 250 Celsius-fokon, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
A krumplit meghámozzuk, nagyobb szeletekre vágjuk, majd ugyanabban a paprikás-hagymás lében puhára főzzük, amiben a combokat is előfőztük. Ha alaposan megpuhult, összepasszírozzuk (ha túl sok a lé, előzőleg leöntünk belőle), és így köret gyanánt egy rendkívül ízletes krumplipürét kapunk.
Szia!
Ketchupos csirkecomb
Hozzávalók:
4 csirkecomb
4 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
2,5 dl ketchup
10dkg füstölt sajt
10 dkg bacon (kockára vágva)
Só, bors
Elkészítés:
A csirkecombot sózom, borsozom és kiolajozott tepsibe teszem.
A ketchupot a tejszínnel, a kockára vágott baconnel, és a reszelt füstölt sajttal összekeverem. Beletöröm (én reszelni szoktam, mert nincs fokhagyma présem) a fokhagymát. Ezt is összekeverem, és a husira öntöm. Fólia alatt megsütöm, kb. 200 °C –on, amíg puha nem lesz.
Rizzsel, vagy hasábbal tálalom!
Passz..... Le volt fedve? Vagy lehet, hogy kisebb lángon kellene?
Még azt tudom elképzelni, hogy sok volt a liszt a húson, és jobban besürítette a szaftot. Nekem jó szaftos szokott maradni...
Örülök, hogy ízlett! A gomba nagyon jó ötlet, kipróbálom úgy is. :D
Hú, ez milyen finom kaja!!!! tettem bele a végén gombát, még a férjem is megnyalta... :)
A baj, hogy én jóval több tejszínnel csináltam, mégis lesüt az egész, alig maradt szaftja - sőt, nem is... Valami tipp a megoldáshoz...?
Szia!
Fenn van itt a receptjeim között a "sajtos csirkecomb cseréptálban". Nálunk ez a kedvenc jó ideje, de most eloolvastam az alábbiakat itt a fórumon, s ezeket is ki fogom próbálni.
Köszönöm én is a tippeket.
Na újra,mert elszállt...:S
Hozzávalók: 1 doboz savanyúkáposzta,8-10 szelet bacon szalonna,vagy valami más húsos,füstölt szalonna szeletek, csirkecombok ketté vágva,vagy csak felsőcomb,kb.8 db/4 személyre/,szárnyas fűszerkeverék.
Egy jénaiba lerakod a szalonna szeleteket,ráteríted a savanyú káposztát/kicsit át lehet mosni,hogy ne legyen annyira savanyú/,ebbe kissé belenyomkodod a megsózott combokat és az egészet-a káposztát is- megszórod a szárnyasfűszerrel.Utána öntsél körbe kb 2 dl vizet,fedd le fóliával és mehet a sütőbe így 35-40 percre,aztán leveszed a fóliát és még visszateszed kb.15 percre,amíg szép színe lesz a comboknak.
Kimondottan finom,jó ízű együtt a szalonna,a sav.kápi,meg a fűszerezett pirosra sült csirke!
Jó étvágyat!
1 kg fölső csirkecombot kicsontozol, besózod.
A csont helyére trappista sajtot raksz, bepanírozod rendes rántott húsnak, tepsibe rakod, és egy egész kocka rámát rávagdosol a tetejére. Fóliával lefeded, 50 perc sütés után a fóliát leveszed, és pirosra sütöd. Krumplipürével, kovászos ubival nagyon finom. Nálunk imádják!
így én is szoktam és finom nagyon:))).
szoktuk úgy is, hogy gyümölcsöket sütünk a csirkecomb mellett,alma, körte, de a szilva is finom.
További ajánlott fórumok:
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni?