Csirke fokhagymás-petrezselymes sajtmártásban recept
A Csirke fokhagymás-petrezselymes sajtmártásban hozzávalói:1 kg csirkehúst (mell, comb)
fokhagymát
petrezselyem zöldet
só
bors
1 kiskanál liszt
10 dkg-os natur camping sajt
A Csirke fokhagymás-petrezselymes sajtmártásban elkészítési módja:
A csirkehúst kisebb darabokra vágjuk, kevés olajon, párolóserpenyőben megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. A kész húsokat félretesszük. A megmaradt zsiradékba ízlés szerinti mennyiségben (jó sokat!) fokhagymát és petrezselyem zöldet aprítunk. Picit pirítjuk, majd hozzáadunk 1 kiskanál lisztet és ezzel is kevergetve pirítjuk egy kicsit. Ezután kevés vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük. Hozzáadunk egy natur camping sajtot (ha véletlenül medvehagymás, vagy zöldfűszeres akad, az sem rontja el, de az igazi ízeket a friss hozzávalók adják), ezzel is kicsit átforraljuk és kész. Párolt rizzsel szoktam kínálni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. aug. 6. 21:03
A csirke fokhagymás-petrezselymes sajtmártásban elkészítési módja és hozzávalói.