Csípős paprika csípi a kezem.Hogyan enyhíthetném? (tudásbázis kérdés)
Tehát, bőrön át is tud csípni, aki olyan érzékeny
Beszívodik, szivárog a szervezetbe...
Sziasztok! Tudom, hogy régi a fórum, de most anyukám is így járt..
Szegénynek nagyon csíp, már próbálta a tejet, a vajat és most az olajat de nem jobb...
Esetleg valaki valami tényleg hatásos módszert?
Majd írd már meg mit csináltál légyszíves!
Én a napokban jártam így.Kora délután jó pár fej erős kápiát daraboltam.Semmit nem éreztem utána.Este kezdett el égni mind a 10ujjbegyem,mintha csak égési sérülés érte volna.Gondolhatod...használhatatlan volt mind2 kezem...:(
Másnap reggelre jelentősen enyhült,délre elmúlt teljesen.Barátnőm kérdezte,hogy miért nem mostam meg citromlével...Szerinte az jó rá.Nekem már nem volt lehetőségem ezt kipróbálni,azóta latex kesztyűben esek nekik.Ne tudd meg,hogy néz ki utána a korábbi hófehérség...:P
A kapszaicin nevű anyag (amitől csípős a paprika) vízben nem oldódik csak alkoholban zsírokban és olajokban.
Egyszer nagyon erős paprikát szeleteltem reggel egy hosszú ügyelet után és a szemeimet megdörzsöltem mert már alig láttam az álmosságtól...... Kínomban vajjal kentem be és pillanatok alatt elmúlt a fájdalmam.
jóvanna. de fel vagy paprikázva :)
mossad le vízzel egy idő után enyhülni fog.
További ajánlott fórumok:
- Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik?
- Mivel enyhíthetem, csillapíthatom a fogfájást?
- Létezhet az, hogy ilyenfokú, enyhíthetetlen szenvedés az idegzsába vagy az orvos téved?
- Nagyon fáj a gyomrom...mivel enyhíthetném?gyógyszer... akár házi praktika...Tanácsokat várok!!!!
- Sziasztok! Az 1 hónapos pici lányomnak szélgörcsei vannak. Tudna-e nekem valaki jó tanácsot adni, hogyan enyhíthetném fájdalmát? Köszi
- Erős paprikát metéltünk ma, és most nagyon csipi a kezemet:( Nincs valakinek valami jó házi praktikája, amivel enyhülhet?