Mivel enyhíthetem, csillapíthatom a fogfájást? (tudásbázis)
Sziasztok
2 hete fáj a fogam, de csak akkor ha felülök, állok, sétálok. Ha megyek úgy lüktet, ahogy lépek. Ha lefekszek 10 perc és elmúlik. Mitől lehet ez?
Dokihoz csak okt 15-én tudok elmenni, mert akkor megyünk haza Somogyba, de addig is szenvedek. A gyöngyösi ügyelet meg katasztrófa állítólag.
Nekem is szájsebészet lett a vége. Ez valószínűleg elkerülhetetlen. Előre mondta a doki. De a magándoki nem küldözgetett sehova ő ott helyben fel volt készülve rá és mindjárt a kezébe vette a szikét, amikor kellett.
Fájni már ez sem fájt.
Ha körzeti dokihoz mész és ő elutaztat máshova, az tényleg nagyon rossz lehet. Ezért keress -ha van rá kereted- egy magándokit inkább, aki felkészült a műtétre is.
De én attól félek hogy a fogorvos nem tudja rendesen kihúzni a bölcsességfogamat, és majd akkor a szájsebészetre kerülök.
Most nekem nem fáj a fogam, de ki szeretném húzatni mindenképp, mert lyukas is meg le is van belőle már törve.
Magától a foghúzástól nem félek, mert már húztak ki fogamat, de bölcsességfogat még nem. De ami mellette van fog az is ugyanolyan nagy mint a bölcsességfog, remélhetőleg akkor rendesen ki tudja húzi a doki nem? Na mindenesetre féleg a fogorvostól :)
A jobb felső bölcsességfog előttit (7-est), de a bűnös a bölcsességfog volt. Annyira beszorította az előtte lévőt, hogy elferdült a gyökér tengelye és nyomta az idegeket.
Kegyetlen fájdalom volt előtte...maga a húzás már fájdalomcsillapító injekciók és zsibbasztás után történt, az már szóra sem érdemes, mármint fájdalom szempontjából. Úgyhogy a beavatkozástól ne félj, az csak megszabadít a kínoktól.
Kitartást!!
Valaki korábban mondhatta volna, hogy jobb a bölcsességfogaktól még azelőtt megszabadulni, hogy kárt okoznának...
Nagyon megszenvedtél? Nekem is mennem kell fogorvoshoz, alsó bölcsességfog-húzás vár rám :(
Neked melyik fogadat húzták?
Muszáj megosztanom a végkifejletet. A mai napig húztam a fogorvost. Sajnos ma annyira berobbant a fejem, hogy már aztán tényleg semmi nem segített, csak a rohanás a dokihoz. Húzott + szájsebészet és varrás lett a vége...
Szóval fájdalomcsillapítási technikák ide vagy oda. Minél előbb menjetek el fogorvoshoz, ne járjatok úgy, mint én!
Most próbáltam a szegfűszeget. Eszméletlen!!!
Pedig már túl voltam 2 algopirinen, 1 nurofenen, 4 algoflex fortén és fél liter boron...(mindezt 3 órán belül) de fikarcnyit sem enyhítettek a fájdalmon. Már a fejemet meg az öklömet vertem a falba. Gondolkodni sem tudtam...
Erre csak ráharaptam egy szegfűszegre és máris csökkent a fájdalom. Remélem így már kibírom ép ésszel holnap reggelig...
hát nekem nemrég húztak ,szar volt,25 percig véste.be is gyulladt.
bezzeg a haveromnak is aki meg ivott ,cigizett stb és be sem byulladt....
nemtudom miröl függ
azota tul vagyok egy kb 3 honapig elhuzódó gyökérkezelésen , az sem volt tuti h megmarad de megmaradt
és most bal oldalt fáj egy nagy rágó ujra,a változatosság kedvéért...
Sziasztok!
Korona alatt fáj a fogam, biztos lyukas alatta. Ilyenkor hogy nézi meg a fogorvos, mit tud neki csinálni?
Ez a probléma nekem is aktuális.
Nagyon szenvedek, holnapig kell kibírnom, akkor lesz Pesten a dokim.
Híd alatti gyökérkezelés, minden alkalommal híd leszedve, majd visszaragasztva.
És most nagyon fáj, bedagadt a fél arcom. :(
Hihetetlen, hogy az ilyen buta baobnák miatt hanyagolnak fontos dolgokat az emberek. Soha nem tudtam megérteni, hogy miért kell komolyan venni ezeket a baromságokat, amiket kitudja hány éve valami pihent agyú vénasszony kitalált. :|
Amit te írtál azt is ismerem, anyunak se akarták betömni se az egyik fogát a terhessége miatt. Szerencsére találtunk olyan orvost, aki tud normálisan gondolkodni. Olyat is hallottam, hogy mensi közben sem szabad fogorvoshoz menni...
Na Hál istennek!
Tudod mikor a lányommal terhes lettem (Kanadában voltam), két fogam is begyulladt, és annyira fájt, hogy még sírtam is. Dokitól dokiig mentünk, de sehol nem akarták kihúzni őket, mert terhes voltam. A 6. helyen letagadtam a terhességet:(, hogy végre segítsenek. 10 injekciót kaptam, de úgy sem zsibbadt el. De kihúzták, az a pillanatnyi fájdalom (rettenetesen fájt) megérte. Mert utána már jól voltam:)
Hú, az éjszaka nagyon nehezen telt el :S azt olvastam valahol, hogy sót kell rakni a fogra, lehet, hogy hihetetlen de egy kicsit segített. Aztán anyu az újságban olvasta, hogy az egyetlen ügyelet szombaton reggel 10-tõl déli 12-ig van nyitva, gyorsan el is mentem, kihúzták a fogat...hát, ekkora fájdalmat el se lehetett volna képzelni, annyira kínzó mûvelet volt; olyan érzés volt, mintha szétszakadna az álla az embernek, fúj :( a zsibbasztót sem hagyták rendesen hatni, hamar nekiláttak a fognak, iszonyatosan fájt.
de legalább ezentúl nem lesz gond vele.
Teljesen együttérzek veled...
Épp a gyökérkezelésem közepén tartok, ráadásul ugyanazon az oldalon megindultak a bölcsességfogaim is...
Diplomamunkát írok, mellette a júniusi államvizsgámra készülök, így nincs időm kiműttetni a bölcsességfogakat, ugyh szenvedek ezerrel...
Se a kataflán, se a voltaren dolo, se az advil ultra forte nem hat. Már probáltam a jeges borogatást és a forró vízes fürdőt.
Bevallom az őszintét: 1 cataflán+ 2 voltaren+ kicsi pohárka konyak szokott használni... tudom h szánalmas, de ez van.
Amúgy jó megoldás más fájdalommal elvonni a figyelmedet... pl epillálj kicsit:))
kitartás!
Szerintem az összes praktika jó, de talán az a leglényegesebb hogy attól még hogy fáj ugyan úgy mosd meg alaposan a fogad!
Bocsi ha egy kicsit hülyén jön le, nem okításnak szánom, de ha alaposan kimosod belőle a bacikat akkor lehet utána enyhülni fog a fájdalom.
Ha nem, akkor tényleg magándoki...
Sajna, ha gennyes góc van a fog alatt, annak nem használ semmilyen fájdalomcsillapító. Én is így voltam anno.
Magándokit kell próbálni, anyukámnak szenteste lett iszonyú fájdalma, és a doki fogadott:) Pedig épp a karácsonyfára rakta a talpat.
Ki lehet próbálni, nekem hatott. Nem tudom,hogy jó megoldás-e.
Van egy kézi masszírozógépem. Az állkapcsomhoz tettem, a fül közelében a csúcsára. Bekapcsoltam, és pár perc múlva már kevésbé fájt. Lehet, hogy a nyirokvezetékben lévőfolyadék elkezdte volna kimosni a fog környezetét.Most lehet, hogy oltári nagy baromságot mondtam ezzel, de nem tudok értelmes magyarázatot. De nekem már többször használt.
Esetleg kapj ki a hűtőből egy mirelit borsót, és tedd az arcodra.
Fogorvossal!!!
Ne várj sokáig, ne halogasd.
Corsodyl, az nagyon jó. Béres Febrillin, nem vészes az ára és nagyon jó.
További ajánlott fórumok:
- Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik?
- Kérlek segitsetek! Nővéremnek 38.7'C-os láza van és nagyon görcsöl a hasa! Mivel lehetne csillapitani a görcsöket? Valamilyen házi módszer?
- Jön a vihar... eléggé félünk. Vannak "praktikák", amivel csillapítható a félelem? Vagy fejben kell eldönteni?
- Mivel lehet csillapitani a fájdalmat, és azt az égő, csipő érzést ha aranyér van kialakulva?
- Mivel lehet az elviselhetetlen fogfájást csillapítani?
- SOS! Mivel csillapítjátok a fogfájást szoptatás alatt?