Cseresznyés (meggyes) süti recept
50 perc
230 kcal
9 gramm
31 gramm
50 dkg cseresznye vagy meggy
15 dkg margarin (puha)
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 egész tojás
3 dl tej
40 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
A Cseresznyés (meggyes) süti elkészítési módja:
A cseresznyét (meggyet) kimagozzuk. A cseresznye (meggy) kivételével az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jól összekeverjük. Sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe (37 x 23 cm) öntjük. A tetejére szórjuk a kimagozott cseresznyét (meggyet), ha nem süllyednek le, egyenként lenyomkodjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, még melegen porcukrot szórunk a tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2017. júl. 19. 08:01
A cseresznyés (meggyes) süti elkészítési módja és hozzávalói.