Cseresznye szörp (beszélgetés)
Cseresznyeszörp
Hozzávalók:
2 kg cseresznye
65 dkg cukor
1 db közepes fahéj
1/2 citrom leve
1/2 citrom héja
1 mk szalicil
Elkészítése: Jól megérett feketelevű cseresznye kell hozzá, ami már se befőzni, se megenni nem jó. A gyümölcsöt kimagoljuk, a magok felét összetörjük, és 3 dl vízzel 15-20 percig fõzzük. Leszûrjük a levét nagyon sűrű szitán, esetleg gézen, konyharuhán át is, hogy magrész ne kerüljön bele, és a kimagozott gyümölcshöz öntjük. A citrom héját beletesszük, a fahéjat is, és addig fõzzük, míg a gyümölcs minden levét kiadta. Hozzátesszük a cukrot, a citrom levét, kidobjuk a fahéjat, még egyszer felfőzzük, 10-15 percig rotyogtatjuk. Most átszûrjük, palackokba töltjük, lekötjük, és a forrástól számított 20 percig gõzöljük.
Sziasztok!
Van valakinek csersznye szörp receptje?
Ami nem egy bonyolult,mert van 10-15kg cseresznyém.
Köszönöm előre is a segítséget
További ajánlott fórumok:
- Ti nézitek, hogy a cseresznyében van-e kukac?
- Mennyibe kerül most egy kiló friss cseresznye?
- Lehet adni 5 hónapos babának cseresznyét? Milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet neki adni?
- Van egy csomó cseresznyém.....
- Jobb lehullott cseresznyevirágnak lenni, mint csalánnak az út mentén
- Ti, hogy űzitek ki a kukacot a cseresznyéből, meggyből befőzés előtt ha nem magozzátok ki?