Cserépedényben sült almás-narancsos kacsa krumplival? (beszélgetés)
Én szívem szerint a krumplit külön sütném meg.... én nem szeretem az ilyen párolt-főtt" krumplikat, a többi maradna a kacsával együtt.
Egyébként a kacsa nagyon szereti a majorannát és a f.hagyma krémet is....
Ha legalulra rakod a krumplit, azután a kacsát és rá a gyümölcsöket, akkor a gyümölcs a húst ízesíti, a hús zsírja pedig lecsorog a krumplira és a végén a krumpli abban sül meg.
Víz nem kell rá, mert a cseréptálat be kell áztatni használat előtt és a magába szívott nedvesség adja a párát a hús párolásához. Azt hiszem, vagy 1és1/2-2 óra kell neki (ennek még utánanéznék a helyedben), aztán a tetejét levéve lehet még pirítani.
Találtam egy ilyen képet, de nem írtak hozzá receptet.
Megpróbáljuk együtt kitalálni hogyan is kell elkészíteni, hogy minden jól átsüljön benne? Az addig oké, hogy alulra rakom a krumplit, rá esetleg a narancs és alma karikákat, a tetejére a sózott, borsozott kacsát, végül ráöntök egy kis vizet és fedővel kb. egy óráig párolom, majd lesütöm, de ettől még a krumpli csak főtt marad...
Ötletek? Nagyon tetszene, mert egyszerű:)
További ajánlott fórumok:
- Variációk krumplival
- Szeletelve is lehet sütni a kacsamájat?
- Oldalast külön süssem, vagy együtt a krumplival?
- Rakott krumpli cserépedényben
- Ti hogyan tisztítjátok a cserépedényeteket, ill. a Pataki tálat? Mit csináljak, ha kicsit penészes lett?
- Mázas cserépedényben/kőedényben lehet kalácsot sütni? Tapasztalatokat szeretnék.