Ti hogyan tisztítjátok a cserépedényeteket, ill. a Pataki tálat? Mit csináljak, ha kicsit penészes lett? (tudásbázis)
Lehet, hogy nem tűnt fel nektek, de írtam, hogy nem áztatni kell a mosogatószeres vízben.
Azt viszont tudom, hogy van akinek a "pár ezer forint" is sok.
Az utolsó mondaton is osztozunk :))).
Töltött káposztát szoktam benne csinálni, az isteni finom, de másra én sem nagyon használom.
Én úgy tudom, mosószerrel nem is szabad tisztítani, mert belemegy a pólusokba, kiöblíthetetlenül. Ecettel szokták. Mindig teljesen szárazon szabad csak eltenni.
Nekem is van, de bevallom, nemigen használom, nem szeretem :-/
Amilyen meleg (forró), mosogatószeres vízben tudod jól síkáld át. (NE ÁZTASD!) Ha minden foltott eltávolítottál, jól átmostad, akkor szárítás nélkül háromszor-négyszer, áztasd be forró vízbe. A tűzhelyen felforralt "zubogó" vízzel öntsd teli-körül, hogy kívül-belül fertőtlenítve legyen. Amikor már kézmeleg a víz akkor cseréld. A cserépedényt ilyenkor ne engedd kihülni, ne hogy széttörjön.
Igaz ez egy kicsit macerás, de megszokod, hogy a "cserepet" teljes száradás után rakod el.
Sziasztok!
Már olyan sokféle tisztítási módot olvastam: forró vízzel, körömkefével; ecetes vízzel stb. A múltkori főzés után hiába tisztítottuk ki mégis elég büdi, penészszagú. Szerintetek mit csináljak?
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Elég egy penészes hűtőt 2szer hypos vízzel áttakarítani? Vagy mit csináljak még vele?