A lányom több veseműtéten is átesett, így programozott szülése volt - természetesen császárral. Mivel nagyfokú vashiányos vérszegénység is fellépett a terhessége alatt, a dokik úgy döntöttek, hogy a ma kozmetikai szempontból előnyös vízszintes vágás helyett függőleges vágással nyitják meg a hasfalat és a méhet, így ugyanis kevésbé vérzékenyek a szövetek.
a doki azt mondta hogy 6-7 hónapot várjunk a második babával az ugy egészséges meg ha előbb lenne akkor még nincs rendesen minden összeforrva és akár méhen kivüli is lehet ez miatt.
én ugy tudom hogy mindenkinek igy vágják, én is igy vagyok vágva, a dokim mondta még meg is mutatta hogy fogjam meg a bőröm alatt a varrat végét, ez már a kontorollon volt.
Hozzám oda jött 2 orvos és elmondták, h hogy fog zajlani és mondták, h hosszába fognak vágni. Először meg is ijedtem, majd este mikor megnéztem akkor látom, h bikiniv. lettem vágva, majd rákérdeztem a dokira és azt mondta, h kivülről igy csin. nem csúnyítják el a hasat, de belül hosszába vagyok vágva.
Sajnos 3 nappal előtte elkezdett folyni a magzatvizem...
nekem se mondták h belül hosszában vágtak volna, bár a fiam hatalmas volt, 4400 g és a mostani babám is császárral szülöm, részben mert az előző császárom 1 éve volt, azonkívül rálóg a placenta a méhszájra és van egy miómám is, amit kiszednek a császárral együtt...
bocs a kérdésért, de miért kellett egy olyan kicsi babát hosszában kiszedni? Életmentőnél vágnak általában hosszában, de annál kívülről is hosszában