Csalánszirupom recept
A Csalánszirupom hozzávalói:400 gr Csalánlevél
6 citrom leve
200 gr méz (400 gr cukor)
1.5 liter szűrt víz
A Csalánszirupom elkészítési módja:
Megmostam a csalánt és kb egy órára feltettem lassú tűzön forrni. Az elpárolgott hiányzó vízmennyiséget pótoltam. Ha kihűlt leszűrtem és hozzáadtam a mézet( cukrot) és a citromlevet. Mikor elolvadt a cukor (méz)a szirupot üvegekbe töltöttem.
Gumikesztyű használatát ajánlom szedéskor és mosáskor.
Nagy csalánból készítettem.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: barai, 2023. ápr. 29. 10:05
A csalánszirupom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.