"csak" Polycisztás ováriumot kezeltek valakinek Meforal/Metformin/Merckforminnal? (beszélgetés)
Sziasztok,
Nekem szintén PCOS-em van es már kb 1 éve szedem a Merckformint, igaz csak napi 1*500mg-ot, mert nem volt kimutatható IR-ám.Akkor is felírta a Diabetológus, lombik alatt is szedtem a tanácsára, bár sajnos nem sikerült többedszerre sem. Nem gondolnám, hogy ettől.
Koszi :)
Ez "erdekes" amit irsz, mert mindenhol azt lehet olvasni (meg tobben is mondtak mar) hogy akar az egesz terhesseg alatt lehet szedni. (sot meg szoptatas alatt is). Hat nem tudom... Amiota szedem azon parazom, h nehogy a doki leallitsa... hat nehez kerdes.
Neked nagyon sulyos (volt) a IR?
A másik doki azt mondta,hogy azért hagyjam abba mert nincs bebizonyítva,hogy nincs magzatkárosító hatása igaz az sincs bizonyítva hogy van de fő a biztonság.Igen hirtelen hagytam abba nem lassanként.Amikor szedtem akkor 2x1volt a napi adagom nekem mindjárt az elejétől.
Szívesen válaszolok és nem zaklatsz a kérdésekkel örülök ha segíteni tudok:-):-)
Es a masik doki miert tanacsolta h hagyd abba?
Es hogy hagytad abba? (hirtelen egyik naprol a masikra vagy fokozatosan, ahogy korabban fel kell epiteni az adagot?) Ja es mennyi volt a napi mennyiseged mikor szedted?
Jo sok kerdesem van.... de koszonom szepen hogy irtal. Ha lesz meg kerdesem akkor lehet priviben foglak "zaklatni" :)
Én a metet egy másik orvos javaslatára hagytam abba mikor 7hetes kismama voltam az első vizsgálat után mondta az orvos hogy most hagyjam abba
Ha tudok segíteni valamiben még akkor szólj
sok-sok szerencsét kívánok nektek és kitartás sikerülni fog
Gratula :) Ez nagyon jo hir, h neked sikerult!
Es mikor hagytad abba a Met-et? Hany hetes voltal? Rogton ahogy kiderult h babat varsz?
Hat meglatjuk, most keszulunk lombikra, szoval szeretnek minden infot osszegyujteni mielott visszakapom a piciket.
szia
az a helyzet hogy nekem a pécsi orvos azt mondta,hogy a metet végig lehet szedni semmi baj nem lehet belőle és mégis mikor most terhes lettem abba kelett hagynom mondjuk ez nekem is magas nagyon ezt én sem értem de abbahagytam ahogy az orvos mondta most 15 hetes kismami vagyok és nem szedem a mercformint évekig jártam meddőségi kezelésre és a mercformin melett spontán terhes lettem 2 év után...
sok szerencsét és kitartást:-):-)
Sziasztok.
Kerdezni szeretnék azoktol akinek van tapasztalata Metformin szedeseben.
Röviden: most megyunk lombikra es kb 2 honapja kezdetem el a Met-et. Viszont a dokim azt irja a lombikos levelben, h a petesejt leszivas napjaig szedjem a Met-et, utana hagyjam el.
Tök tanacstalan vagyok, mert ha nem szedem a Met et akkor a kis embriok nem fognak megtapadni, nem? Vagy kesobb lesz veteles belole?
Nah de a kerdesem az, hogy volt-e valaki aki terhesseg alatt szedte a Met-et es ha igen, akkor meddig szedte, hanyadik hetig?
Koszi szepen a valaszokat elore is.
szia
Én 2 évig szedtem a mercformint mert én is pco-s vagyok.Köszönöm a gratulációt kb 7 éve próbálkozunk:-)a babával most jött össze de egyéb dolgok is közrejátszanak nem csak a gyógyszer
sziasztok!én új pcos vagyok és merckformint szedek még csak 1 hete 2X500..
tapasztalataitokat szertenék!!!gartulálok a babóhoz!!de jó nektek!!;)
szia
Képzeld 10 hetes kismami vagyok:-):-):-)
Sziasztok!
Nekem is PCOS em van IR rel. Jelen pillanatban még nem tervezem a babát. Szeretném kezeltetni ezt a betegséget, de nem fogamzásgátlóval.. Szedhetném így is a Met-et szerintetek?
én vagyok a világ legmeggyőzhetetlenebb embere
se gyógynövény se gyógyszer se seemi
de ez a pg53 szerintem használható
na meg a hőmérőzés is de én ahhoz lusta vagyok
uh-al
én is most megyek majd
ha neked 28 naposak a ciklusaid akkor a ciklus 12. napján menned kellene uh-ra, hogy megnézzék hogy hogy áll
Hat nem is tudom.
Nekem az elso szovettanban irtak h resek, cisztak es beverzesek. A mostani mutetemnel a dokim mondta h tapintotta es vannak tuszok. Remelem nem cisztakat erzett.
Pontosan honnan lehet tudni?
na igen
én is abban reménykedem, hogy még az elején vagyok mert még aránylag a ciszták is kicsik 5-7 mm-esek, és még mejön a menszim mert a többségének az sincs vagy csak gyógyszerrel
a peteérésre vagyok most kíváncsi, hogy lesz e
neked van?
Hat remenykedem. Bar nekem mar egyik pfeszkem es vezetom oda hala az endonak...
Termeszetesen ezt sem sikerult volna elernem, ha nem olvaslak benneteket es a forumokat :-). Ez inditott arra h elvegeztessem a hazidokival az elso terhelesest - onnan pedig mar gordult a szeker. Szoval koszi. Higgyetek el sokaknak jelenti ez az infogyujtes legfontosabb forrasat! Orok hala erte! :-D
én duphastont szedtem eddig és csak azért volt meg a menszim
és ahogy abbahagytam nem is jött meg csak nagysokára
szia
szedsz valami gyógyszert?
akármit?
További ajánlott fórumok:
- Előfordult már veled, hogy nem kezeltek egyenrangú-partnerként?
- Sonoterápia az érszűkület ellen - ha próbáltad vagy hozzátartozódat kezelték már ezzel a módszerrel, szívesen olvasnék tapasztalatot róla.
- Hogyan kezelték/kezelik terhesség alatt a magas vérnyomást?
- Nőgyógyászati citológiai leletemen ez volt: NEGATÍV, METAPLASIA. Aki kapott már ilyet, annak hogyan kezelték? Akkor ez most mégis pozitív?
- Ha valakinek van valami elmezavara, betegsége és nem kezelték, nem foglalkoztak vele, akkor felnőtt korban lehet kezdeni vele valamit?
- Egyoldali polycisztás vese magzati korban