Csajok, igaz az, hogy függ attól a baba neme, hogy hányadik napon történt az akció? :) (beszélgetés)
aham...igen, én is tudom elméletben, hogy a spermium által hordozott kromoszómától, illetve annak xx vagy xy jellegétől függ a nem, kösz!
az érdekelt, hogy milyen tapasztalatok vannak azt az elméletet illetően, hogy az xx-ek lassabban haladnak, de kitartóbbak, így ha ovu előtt történik a dolog, akkor valószínűbb a lány, az xy-ok pedig gyorsabban odaérnek a célhoz, de túl sokat "nem tudnak várni", így ha később történik az akció, mikor a petesejt már a petevezetékben van, akkor valószínűbb a fiú, mivel "hamarabb odaérnek"...
nem tudatlanságból tettem fel a kérdést, ja és kösz a feltételezést, Mester!
:)
Aki tanult biológiát az tudja erre a választ.
Igazad van. A hüvely Ph-jától is függ. Ha lúgos akkor fiú, ha egy picit savas akkor lány.
Persze az időzítéstől is függ.
:)
Én is arra gondolok, hogy mennyire befolyásolja az, hogy pé előtt vagy után van a dolog, hogy ugye az xy gyorsabb, az xx lassúbb, tehát ha pl 13. napon van akció lány lesz, ha 16.-on, akkor fiú? Persze nyilván ez nem ilyen sarkított dolog.
Az érdekelne, hogy aki napra tudja, mikor történt a dolog, annak hányadik napon lett fia/lánya?
Köszi :)
igaz. én így számoltam ki, hogy a harmadik lány legyen :))
a barátnőmnél is bejött a számolás, akkor szexeltek, amikor kiszámoltuk és a negyedik végre kislány lett nekik is :)))))))
bár ez a hüvely kémhatásától is nagyban függ.
Igen biztos vagyok.
Az elsőnél azért, mert csak hétvégén találkoztunk a másodikat már eleve terveztük. Mind a 2 gyerekem fogantatásának idejét napra pontosan tudom.
na, akkor ezt meg is fogadom:)
Mi nagyon lányra vágyunk...
mensi után? ez hogy lehet??? tutira biztos vagy ebben?
Egyébként lányok! Hogy lehet pontosan kiszámítani,hogy mikor fogant a baba, ha mondjuk minden nap élsz sexuális életet?
Czeizel és a genetikai elméletek szerint a fiús Y-t hordozó hímivarsejtek gyorsak, de rövid életűek és sérülékenyek.
Ezért, ha fiút szeretne az ember akkor a peteérés napján, vagy közvetlenül előtte kell akciózni. Mert a Y-osok gyorsan odaérnek és megelőzik az X-eseket.
Az X-et hordozó lányos spermiumok pedig lassúak, de hosszúéletűek és strapabíróbbak.
Így ha lányt akar az ember, akkor a peteérés előtt 2-3 nappal kell akcióba lépni, mivel így a petesejtre várakozni kell, és az Y-osok nem élik túl a várakozást. Mire megjön a petesejt, már csak az X-esek vannak életben.
Hajrá és sok sikert! :)
és sosem derül ki, hogy a ciklus.hu-tól, vagy a férjedtől lett a fiad :)
bocs.
További ajánlott fórumok:
- Házassági évforduló! - Nektek hányadik?
- Hányadik hétben, és hányadik napon szültél?
- Láz esetén ti hányadik napon fordultok orvoshoz?
- A hónap hanyadik napján jön a családi általában? Vagy ez nem fix dátum sose?Te kaptál már ebben a hónapban?
- Mikor, hanyadik héten tudtad meg a babád nemét?
- Ma van a 11.házassági évfordulónk.Nektek hányadik?Mikor van?