Covid tesztelésig és utána miket lehet tenni? (tudásbázis)
Sziasztok!
4 éves kislánnyal megyek holnap tesztelèsre.
Neki honnan vesznek mintàt?
Nem kell sokat mondani róla.
Én annyit mondtam annak idején az ilyenekről a gyerekemnek, hogy belenyúlnak az orrodba egy olyan pálcikával, amilyen a fültisztító, majd a torkodba egy másik ugyan ilyennel.
Nem kellemes, de nem fáj.
És így vihetik szerte a fertőzést.
Mert a kntakt os lehet covidos, csak rajta esetleg pár nap múlva jön ki.
Mármint ha betegség miatt tesztelnek.
Ha csak azért, mert kontakt, akkor a családtagok mászkálhatnak.
Értem, de miért nem maradsz otthon, ha ott akarsz vele lenni?
Én simán megyek most is a fiammal, pedig már 31 éves.
A munkahelyemen sem csodálkoznak, amikor egyszer csak felugrok és közlöm, hogy megyek, mert a gyerekkel kell lennem.
Ilyenkor tudják, hogy úgy sem tudnék a munkára figyelni...
Mi szerencsések vagyunk, mert az ingyenes tesztek a tesztelést követő 2. napon lettek meg.
A Medicoveres pedig másnapra. Várom is már nagyon, főleg, hogy úgy érzem arcüreggyulladásom lett közben, de ameddig nincs tutira negatív 2. korona tesztem addig arra sem kérhetek gyógyszert.
Nálunk nagyon buta módon. Aki először volt pozitív az már holnap. Mivel neki a teszttől számolják.
Na a tünetmentesek és, akik később lettek pozitívak. Nekik pedig akkortól számít, amikor felhívtak minket. Így, ha nem tettem volna semmit vasárnapig nem szabadulnék.
Olyat is hallani, hogy van ahol már kontakt kutatás sincs normálisan. Szóval változó nagyon. :(
Még annyi, hogy Szolnok megyében lehet van még kapacitás, de nálunk az egész családot karanténba vágták. A legfőbb tünet pedig a szag és ízvesztés volt. A kisebb lázon és fejfájáson kívül.
Én pedig ma voltam rendőrségi engedéllyel a 2. magán tesztemen. Viszont nehéz lesz hova tenni, ha negatív lesz mert az egész család és az unokatestvéremék is lefertőződtek.
A munkától annyi, hogy miután kiderül, hogy korona gyanús van itthon egyik munkáltató sem javasolta, hogy menjünk be így a tesztig szabadság volt. Tünetmentesként egy negatív teszttel nagyon frusztráló. Ezért is mentem a másodikra, hogy hamarabb kiszabaduljak.
További ajánlott fórumok:
- Update-Dia-Wellness tesztelés, gyertek :)
- A Covid-19 tesztelés nagyon kellemetlen?
- Használt már valaki LH tesztet jós tesztelésre?
- Meddig halasszam-halaszthatom a tesztelést?
- Ha végeztek egy xy napos fogyókúrával, utána mit tesztek másnap, miket esztek? :o)
- Vannak dolgok, amiket el kell végeznem ma, de utána ágyba...