Citromos-búzasörös borjúcsíkok recept

1 citrom,
1 üveg búzasör,
1 evőkanál olívaolaj,
1 kis fej vöröshagyma,
egy szál zeller,
1 gerezd fokhagyma,
20 dkg borjúcomb,
1 evőkanál kapribogyó,
1 csokor petrezselyem.
A Citromos-búzasörös borjúcsíkok elkészítési módja:
Elsőként felcsíkozzuk a borjúcombot, majd egy alapos besózást követően forró olajon megpirítjuk. Ha kész, szűrőlapáttal kiszedjük egy tányérra, és egy kicsit félretesszük. Ha szükséges a serpenyőben pótoljuk az olívaolajat épp annyira, hogy 1-2 evőkanálnyi legyen benne. Ekkor beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd jöhet a felszeletelt szál zeller is. Pár perc pirítás-párolás után már öntjük is rájuk a sört. Megvárjuk míg rövid idő alatt elfő a sör alkohol tartalma, ekkor visszatesszük a serpenyőbe a borjúcsíkokat. Az egészet alaposan összekeverjük, végül a citrom levével és a kapribogyóval ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. ápr. 27. 09:29
A citromos-búzasörös borjúcsíkok elkészítési módja és hozzávalói.